Kuopion Pirttiniemeen uimaranta ja H.C. Andersen -teemainen leikkipuisto

Saaristokaupungin eteläosa saa Pirttiniemeen leikkipaikan ja uimarannan.

leikkipuistot
Havainnekuva Pirttiniemenkärjen tulevasta leikkipuistosta ja uimarannasta.
Kuopion kaupunki

Kuopion Saaristokaupungin Pirttiniemen kärkeen rakennetaan korttelileikkipaikka ja uimaranta. Työt on tarkoitus käynnistää ensi keväänä.

Leikkipaikan teema on satumetsä. Yhtenä leikkivälineenä on Hans Christian Andersenin satujen maailmaan pohjautuva monitoimilaite, jossa yhdistyvät eri ikäisille lapsille soveltuvat fyysiset haasteet sekä oppimista tukevat digitaalisessa muodossa olevat sadut ja virtuaaliset leikit. Alueelle rakennetaan myös hiekkatekonurmipintainen miniareena pallopelejä varten.

Uimaranta rakennetaan leikkipuiston tuntumaan, lähelle Pirttiniemen nokkaa ja ranta avautuu etelään päin. Asemakaavassa uimaranta oli merkitty lännemmäksi ja lähemmäksi Pirttiniemen pään salmea. Salmessa lähellä rantaa kulkee kuitenkin vilkas veneilyreitti ja ranta olisi soveltunut huonommin uimapaikaksi.

Pirttiniemen kärkeen on suunniteltu myös oleskelu- ja grillikatos. Parkkipaikkoja leikkipuistoon tai uimarannalle tuleville ei ole erityisesti varattu, sillä puiston sisääntulon läheisyydessä katualueella on kaksi autopaikkaa. Pirttiniemen alue on Kuopion Saaristokaupungin eteläisin osa, joka on rakennettu täyteen omakoti- ja rivitaloja neljän viime vuoden aikana.

Leikkipaikan ja uimarannan kustannukset ovat noin 300 000 euroa. Kuopiossa on nykyisin kaikkiaan yli 90 lasten leikkipaikkaa, niistä Kuopioon liittyneissä kunnissa sijaitsee vajaat 30.

Suurimmat leikkipaikkojen peruskunnostukset ovat lähivuosina tulossa Pirttilahdenpuistoon ja Valkeisen puistoon.