Sisäministeri: Tiedonvaihtoa poliisin ja terveydenhuoltohenkilöstön välillä parannettava

Paula Risikko kertoo, että monissa kriisitilanteiden jälkiselvittelyissä on käynyt ilmi, että tieto turvallisuusuhkasta on ollut olemassa jo ennen tapahtumaa, mutta se ei ole ollut oikeilla ihmisillä.

tiedonvälitys
Ylen aamu-tv: Sisäministeri Paula Risikko ja turvallisuusstrategia
Ylen aamu-tv: Sisäministeri Paula Risikko ja turvallisuusstrategia

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mielestä tiedonvaihtoa poliisin ja terveydenhuollon ammattilaisten välillä pitäisi parantaa turvallisuusuhkien ennaltaehkäisemiseksi.

– Poliisit ovat erityisesti toivoneet, että heillä tulisi parempi tiedonvaihto terveydenhuoltohenkilöstön kanssa. Toisaalta terveydenhuoltohenkilöstö taas sanoo, että poliiseilta pitäisi tulla tietoa, Risikko sanoi Ylen haastattelussa tänään perjantaina.

Risikon mukaan tietojen parempi liikkuminen on kehitteillä.

– Olen itse ollut aika monissa kriisitilanteiden jälkiselvittelyissä. Kun on tapahtumaa selvitetty, niin kyllä se tieto aina jossakin on, mutta se ei vaan ole välttämättä oikeilla ihmisillä, jotta he pystyisivät hyödyntämään sitä, Risikko sanoi.

Risikko oli tänään perjantaina Ylen aamu-tv:ssä puhumassa Suomen sisäisen turvallisuuden strategiasta. Voit katsoa keskustelun täältä tai yllä olevaa kuvaa klikkaamalla.

Eilen torstaina julkistettiin Suomen sisäisen turvallisuuden strategia (siirryt toiseen palveluun). Raportin mukaan keskeisin turvallisuushaaste Suomessa on syrjäytyminen.

Lue myös:

Raportti: Syrjäytyminen on Suomen keskeisin sisäisen turvallisuuden haaste