Koe uusi yle.fi

Oral Hammaslääkärit myydään Sveitsiin – Uuden omistajan taustalla hyväntekeväisyyssäätiö

Oral on kasvanut Suomessa ja yltää jo lähes 100 miljoonan euron liikevaihtoon vuodessa.

Oral hammaslääkärit
Oral Hammaslääkärit
Oral Hammaslääkäreiden Lahden toimipiste. Oral Hammaslääkärit Oyj

Sijoitusyhtiö CapMan Buyout myy Oral Hammaslääkärit sveitsiläiselle suunterveydenhoidon konsernille Colosseum Dental Groupille, yhtiö kertoo. Kaupan hintaa ei ole julkistettu.

CapManin hallinnoimat rahastot ostivat Oralin vuonna 2014. CapManin omistuksessa Oralin liikevaihto on kasvanut vuosittain 15 prosenttia. Oralilla on tällä hetkellä Suomessa 63 toimipistettä, ja liikevaihto lähenee 100 miljoonaa euroa vuodessa. Yrityskauppa astuu suunnitelman mukaan voimaan marraskuussa.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Oralin uuden omistajan Colosseumin omistaa sveitsiläinen pääomasijoittajayhtiö Jacobs Holding AG (siirryt toiseen palveluun), jonka ainoa edunsaaja on kansainvälinen lasten ja nuorten kehittymistä tukeva Jacobs Foundation (siirryt toiseen palveluun) -hyväntekeväisyyssäätiö.

– Olemme hyvin tyytyväisiä Oralin kehitykseen ja sijoituksemme tuottoon. Omistajuutemme aikana Oral on laajentunut merkittävästi ja toteuttanut monia kehitysprojekteja etenkin toimintojensa digitalisoinnissa, sanoo Jan Mattlin, Oralista sijoituskohteena vastannut CapMan Buyoutin partneri tiedotteessa.

– Oralin vahva brändi säilyy Suomessa ja henkilökunnallamme ja hammaslääkäreillämme on tulevaisuudessa edelleen paremmat mahdollisuudet kasvattaa osaamistaan yhteistyössä eurooppalaisten kollegoidemme kanssa, kertoo Martin Forss, Oralin toimitusjohtaja.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Valtion talousarviot

Yle seurasi keskustelua eduskunnassa:

"Mitä ihmeen lääkettä te otatte, kun te lähdette täältä salista ulos?"

Poliisi

Vähäväkinen mutta suuri Enontekiö jäämässä kokonaan ilman poliisia

Eläköityvän poliisin mielestä länsäoloa tarvitaan jatkossakin

Ammatillinen koulutus

Ammattiopiskelijat kyllästyivät lähiopetuksen puutteeseen:

"Hukkaan heitettyä aikaa"

Raqqa

Katso video murskatusta kaupungista

Ylen Antti Kuronen kävi ensimmäisenä suomalaistoimittajana Isisin entisessä pääkaupungissa Raqqassa