Hyppää sisältöön

Peleihin hurahtanut yrittäjä ei tuijota kassakonetta – uusi kauppa on ensisijaisesti hengailupaikka

Rooli- ja miniatyyripeleistä innostunut porilainen Daniel Neffling teki harrastuksesta itselleen ammatin. Sen tuottavuudella ei ole niin suurta väliä, kunhan kotikaupungista löytyy paikka, jossa kokoontua porukalla pelaamaan.

Kuva: Carolus Manninen / Yle

Illan hämärtyessä Pelikrypta herää eloon. Kesällä avattuun rooli- ja lautapelimyymälään lappaa porukkaa tähtäimessään illanvietto lempiharrastuksensa parissa.

Kaikki lähti siitä, kun yksi harrastajista, Daniel Neffling, alkoi kaivata kotikaupunkiinsa paikkaa, jossa peleistä kiinnostuneet voisivat kokoontua päivittäin.

– Täällä ei ollut sopivaa paikkaa, jossa hengailla. Päätin perustaa sellaisen itse. Tämä on 75-prosenttisesti hengailupaikka ja 25-prosenttisesti myymälä. Vaikka liikevaihto tuleekin tavarasta, on ideana, että tämä on paikka, johon tullaan.

Huvin vuoksi tai tosissaan

Liikkeessä myydään kaikkea pöytäpelaamiseen liittyvää, kuten rooli-, lauta- ja miniatyyripelejä sekä niiden rakentamisessa käytettäviä tarvikkeita.

Myymälää hallitsee suuri pelipöytä, jonka ääreen harrastajat kokoontuvat lähes joka ilta. Daniel Nefflingin mukaan joukkoon mahtuvat kaikki, jotka kaipaavat peleiltä muutakin kuin digitaalista viihdettä.

– Täällä käy satunnaisia pelaajia ja sellaisia, jotka ovat pelanneet pitkään ja tekevät sitä aika tosissaan. Huvin vuoksi kokoontuva joukko keskittyy ehkä enemmän lautapeleihin ja muut strategisempiin peleihin, Neffling kertoo.

Lautapeliseura vakioasiakkaana

Porilainen Eerik Lehtonen on käynyt Pelikryptassa lähes päivittäin. Hän on jäänyt koukkuun ainakin Malifauxiin. Se on figupeli, eli käytössä ovat figuurit, pienet miniatyyrit, joita pelaajat itse rakentavat. Tällaisessa pelissä on hyvä, että lisätarvikkeet ovat käden ulottuvilla. Aina pitää hankkia jotain uutta.

– On maahantuojasta ja omistajasta kiinni, miten toiminta lähtee käyntiin. Tästä paikasta olen positiivisesti yllättynyt, Lehtonen kiittelee.

Lehtosella on pelaamisesta jo vankkaa kokemusta. Hän on yksi porilaisen lautapeliseura Pöllökarhujen hallituksen jäsenistä. Pöllökarhut kokoontuu nuorisotalolla joka toinen viikko.

Seura osallistui myös uuden peliliikkeen rakentamiseen. Porukalla oli tavallaan oma lehmä ojassa. Nyt peli-iltoja voi järjestää huomattavasti useammin, kun ovet kryptaan ovat avoinna.

.
.