Yle Pohjois-Suomen päällikkö Aki Karjalainen siirtyy Yle Jyväskylän ja Mikkelin johtoon

Karjalainen ehti olla Yle Pohjois-Suomen päällikkönä kolme vuotta.

Yle
Aki Karjalainen
Aki Karjalainen siirtyy Pohjois-Suomesta Keski-Suomeen.

KajaaniAki Karjalainen on toiminut aikaisemmin Yle Pohjois-Suomen päällikkönä johtaen Oulun ja Kajaanin aluetoimituksia. Hän aloitti Yle Pohjois-Suomen johdossa vuonna 2014 ja ehti näin olla Kajaanin ja Oulun päällikkönä kolme vuotta.

Tätä aiemmin Karjalainen on toiminut radioalalla 13 vuotta. Uransa aikana hän on toiminut myös Radio Kajauksen toimitusjohtajana ja vastaavana päätoimittajana Kajaanissa.

Valinta Yle Jyväskylän päälliköksi tuli vastikään, ja Karjalainen aloittaa tehtävässä jo marraskuun alussa. Mikkelin ja siihen kuuluvan Savonlinnan toimitukset tulevat Karjalaisen vastuulle vuodenvaihteessa. Yle Pohjois-Suomen päällikön paikka tulee haettavaksi lähiaikoina.

Ylen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko korostaa aluetoiminnan merkittävyyttä.

– Aluetoiminta koetaan yhtiössä erittäin tärkeäksi ja siihen halutaan panostaa. Johtaminen on isossa roolissa, kun toimituksia kehitetään ja samalla siksi mietitään, mitkä ovat parhaita ratkaisuja myös johtamisen kehittämiseen, Kataja-Rahko sanoo.

Aki Karjalainen.
Karjalainen haluaa vaalia ihmisläheisen ja ymmärrettävän journalismin tekemistä.Niko Mannonen / Yle

Taustaksi kiinnostukselleen uuteen tehtävään Karjalainen mainitsee Yle Jyväskylän ja Yle Mikkelin uudenlaisen yhteistyön, sillä kyseisten toimitusten yhteistyö laajenee. Karjalaisen mukaan toimittajien mahdollisuuksia liikkuvaan työhön kehitetään ja joustavuutta tulee lisää yhteiseen vaikuttavan journalismin tekemiseen.

– Se on uudenlainen tehtävä, jossa tehdään yhteistyötä Yle Itä-Suomen kanssa. Yhdessä tehdään se, mikä on perusteltua. Totta kai uudet haasteet ja tehtävänkuvat kiinnostavat aina, Karjalainen toteaa.

Yle Itä-Suomen päällikkö Johanna Raatikainen toteaa, että muutos on osa toiminnan kehittämistä.

– Lähdemme Akin kanssa rakentamaan uudenlaista päälliköiden yhteistyömallia, jonka tavoitteena on yhä parempi sisällöntuotanto ja alueiden välinen yhteistyö. Mikkelin toimitus jatkaa päivittäistä sisältöyhteistyötä Itä-Suomen muiden toimitusten kanssa, ja esimerkiksi Itä-Suomen tv-uutisten teko jatkuu kuten ennenkin, Raatikainen toteaa.

Uudet alueet, uudet tarinat

Karjalaisella on vanhastaan kytköksiä Keski-Suomeen, sillä hän ehti asua Jyväskylässä aikaisemmin kolmen vuoden ajan ja opiskella Jyväskylän yliopistossa.

– Keski-Suomen ja Etelä-Savon seudut ovat kiinnostavia alueita, joilla on monia hienoja tarinoita ja uutisia toimitusten kerrottavaksi. Minun tehtäväni päällikkönä on nimenomaan saada olosuhteet sellaisiksi, että journalismia pystytään yhä kehittämään.

Totta kai uudet haasteet ja tehtävänkuvat kiinnostavat aina.

Aki Karjalainen

Karjalainen toivoo jättävänsä Kajaanin ja Oulun alueelle hyvin ihmisläheisen ja ymmärrettävän journalismin tekotapoja.

– Journalismi on parhaimmillaan laadukasta keskustelua, joka pystyy toimimaan yhteiskunnassa tietyllä tavalla sillanrakentajana ja tuomaan esille erinäköisten mielipiteiden ja asioiden sävyjä. Ei tarvitse olla vain ääripäitä, Karjalainen kuvailee.

Hän näkeekin journalismin parhaimmillaan työkaluna siihen, että eri tavoin ajattelevat ihmiset pystyisivät ymmärtämään toisiaan paremmin.

– Tätä pidän ohjenuorana myös tulevaisuudessa. Uskon, että Ylen aluetoimituksissa vaalitaan tätä ajattelua.

Lue lisää:

Aki Karjalainen Yle Oulun ja Yle Kainuun päälliköksi

Aki Karjalainen Yle Kainuun päälliköksi