1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. konkurssi

Herttuan konkurssista jää 40 työtöntä ja 30 sodanaikaista tykkiä

Hotelli- ja kuntoutuskeskustoiminta Kerimäellä päättyy jo samalla viikolla, kun Herttuan taustayritys Healthlake Oy haettiin konkurssiin.

konkurssi
Hotelli Herttuan opastekyltti
Herttuan toiminta loppuu.Tanja Perkkiö / Yle

Hotelli-kuntoutuskeskus Herttua hiljenee Kerimäellä jo lauantaina 7. lokakuuta. Nykyään Savonlinnaan kuuluvalla Kerimäellä kuntoutushotelli Herttua on toiminut yli 40 vuotta.

Keskiviikkona 4. lokakuuta konkurssiin haettu taustayritys Healthlake Oy irtisanoi kaikki 40 työntekijää. Herttua kaatui kuntoutusalan kovaan kilpailuun. Herttuan omilla sivuilla (siirryt toiseen palveluun) asia kerrotaan koruttomasti.

Toimitusjohtaja Mia Peltomäen ääni sortuu.

– Tämä on ollut raskas viikko.

Kaikki varatut lomat ja kuntoutukset perutaan, Itä-Savon artikkelissa (siirryt toiseen palveluun) myös tyrmätään veteraanien kuntoutusten jatkuminen.

Salpa-asema on maastossa

Herttuassa on toiminut myös mittava sotahistoriallinen näyttely. Ulkoalueilla on talvi- ja jatkosodan aikaista raskasta sotakalustoa, tykkejä sekä muuta välineistöä.

Herttuan alueella Puruveden rannalla Kerimäen Veneenniemessä on vuosien 1940–1944 Salpalinjan aitoa puolustusasemaa, korsuja ja asepesäkkeitä, sekä noin 450 metriä kenttälinnoitettua taisteluhautaa.

Sisätiloissa on rintamasotilaiden ja siviilien jokapäiväisiä käyttöesineitä sotavuosien ajalta.

Myös näyttelyesineet ovat suurelta osaltaan konkurssipesän omaisuutta, kertoo Mia Peltoniemi. Niidenkin kohtalo jää konkurssipesänhoitajan käsiin.

Lue seuraavaksi