Poliisi keskeytti ison joukkotappelun Helsingissä, mukana kymmeniä ihmisiä ja astaloita

Tapaus sattui Itä-Helsingissä. Poliisi on ottanut haltuunsa tekovälineinä myös golfmailoja ja vesureita.

Joukkotappelu
Poliisit vievät miestä käsikynkässä Sirrikujalla Kontulassa Helsingissä perjantaina iltapäivällä 6. lokakuuta.
Poliisin saapuessa tapahtumapaikalla oli noin 60 ihmistä.Jussi Nukari / Lehtikuva

Poliisi kertoo keskeyttäneensä ison joukkotappelun Helsingin Mellunkylässä. Poliisi sai hälytyksen Sirrikujalle tänään perjantaina iltapäivällä kello kahden jälkeen.

Tappeluun osallistui poliisin mukaan jopa kymmeniä ihmisiä. Mukana on ollut myös astaloita, sanoo ylikomisario Jussi Huhtela Helsingin poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

– Poliisi on ottanut kiinni muutamia henkilöitä. Tilanne on tällä hetkellä rauhallinen eikä sivullisille ole vaaraa, Huhtela sanoo. Viestipalvelu Twitterissä poliisi kertoo (siirryt toiseen palveluun) käyttäneensä yhden kiinnioton yhteydessä paprikasumutetta ja että muita voimankäyttövälineitä ei tarvittu.

Tappelun syystä ei ole toistaiseksi tietoa, Helsingin poliisista kerrotaan Ylelle. Taustalla vaikuttaa olleen jonkinlainen riita, sanoo ylikomisario Jorma Makkonen.

Makkonen kertoo, että poliisin saapuessa paikalla oli noin 60 ihmistä. Poliisin tietojen mukaan kaikki tappeluun osallistuneet olivat ulkomaalaistaustaisia, hän sanoo.

Iltakuuden jälkeen viisi ihmistä oli otettu kiinni törkeästä pahoinpitelystä epäiltynä. Poliisin mukaan yksi ihminen on toimitettu sairaalaan.

Jorma Makkonen sanoo, että poliisi on ottanut haltuunsa tekovälineinä myös golfmailoja sekä vesureita.

Poliisi lähetti paikalle välittömästi useita poliisipartioita, kun ilmoitus joukkotappelusta tuli.

Poliisi kertoo selvittävänsä tapausta.

Juttua päivitetty 6.10. kello 18.28: Täydennetty ylikomisario Jorma Makkosen kommenteilla.

Juttua muokattu 9.10. kello 13.23: Täsmennetty, että tappelu tapahtui Mellunkylässä ja siihen kuuluvassa Kurkimäessä, ei Kontulassa. Poliisi puhui tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun) Kontulasta, joka myös on Mellunkylään kuuluva osa-alue.