1. yle.fi
  2. Uutiset

Räjähteiden kantamisesta Göteborgin kentällä epäilty mies on vapautettu – matkatavaroissa oli ruokaa

Pidätys tapahtui torstaiaamuna. Ruotsin median mukaan miehellä oli mukanaan useista terrori-iskuista tuttua TATP-räjähdettä.

Ulkomaat
Siniset nauhat Göteborgin lentokentällä.
AOP

Ruotsin syyttäjäviranomainen on vapauttanut miehen, jonka epäiltiin pyrkineen lentokoneeseen räjähteiden kanssa Landvetterin lentokentällä Göteborgissa eilen torstaina.

Mies otettiin kiinni kello 8:n maissa paikallista aikaa torstaiaamuna, kun tämä jäi kiinni turvatarkastuksessa. Lentokentän turvalaitteisto oli antanut varoituksen, että miehellä saattaa olla mukanaan räjähteitä.

Epäillyt esineet on nyt tutkittu, eikä niissä ollut vaarallisia aineita. Göteborgin poliisista kerrotaan, että miehen matkatavaroissa näytti olevan ruokaa, kertoo yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun).

Miestä ei enää epäillä rikoksesta.

Göteborgs Posten (siirryt toiseen palveluun) ja Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) kertoivat aiemmin, että miehellä olisi ollut mukanaan TATP-räjähdettä.

Mies on 20-vuotias Saksan kansalainen. Hän oli matkalla toiseen EU-maahan. Tapausta tutkittiin yleisen turvallisuuden vaarantamisena. Mies kiisti koko ajan syyllistyneensä rikokseen.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi