1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sukellusveneet

Tanskan poliisi löysi sukellusveneessä kuolleen ruotsalaistoimittajan ruumiinosia

Merestä löytyneessä kallossa ei ollut suoria merkkejä väkivallasta. Löytö kyseenalaistaa tanskalaiskeksijä Peter Madsenin kertomuksen Kim Wallin kuolinsyystä.

Kööpenhaminan poliisin murhaosaston päällikkö Jens Møller Jensen puhui lehdistölle 7. lokakuuta 2017. Kuva: Jens Noergaard Larsen / EPA

Kööpenhaminan poliisi on tehnyt uusia toimittaja Kim Wallin kuolemaan liittyviä löytöjä,  kertoo tanskalaislehti Jyllands-Posten (siirryt toiseen palveluun).

Lauantaiaamuna pidetyssä lehdistötilaisuudessa poliisi kertoi löytäneensä ruumiinosia merestä. Tutkimuksissa on selvinnyt, että kyseessä oli sukellusveneessä kuolleen Kim Wallin pää sekä jalat.

Pää oli pussissa. Jalat taas oli kiinnitetty toisiinsa naruilla.

Lisäksi poliisi on nostanut merestä Wallin vaatteita sisältävän laukun ja veitsen. Poliisi sai etsintöihin apua sukeltajilta.

Sukeltajat etsivät Kim Wallin ruumista Tanskassa 22. elokuuta. Kuva: Liselotte Sabroe / EPA

Löydöt eivät poliisin mukaan heti tuoneet lisävalaistusta Wallin kuolinsyyhyn. Päässä ei ollut murtumia tai muita selviä merkkejä väkivallasta.

Wallin murhasta epäilty tanskalaiskeksijä Peter Madsen on aiemmin kertonut, että Wall kuoli hänen sukellusveneessään, kun kymmenien kilojen painoinen sukellusveneen luukku osui hänen päähänsä.

Loukkaantumisen merkkien puuttuminen kallosta asettaa Madsenin kertomuksen kyseenalaiseen valoon.

Aiemmin tällä viikolla pidetyssä vangitsemisoikeudenkäynnissä selvisi, että Madsenin tietokoneen kovalevyllä oli videoita kidutuksesta ja murhista. Osa videoista esitti syyttäjän mukaan todellisia naisten murhia.

Madsenin puolustuksen mukaan tietokonetta olivat käyttäneet hänen lisäkseen muutkin ihmiset.

Madsen on kiistänyt murhasyytteet

Toimittaja Kim Wall katosi elokuun alkupuolella, kun hän oli noussut Madsenin rakentaman sukellusveneen kyytiin. Wallin runneltu ruumiinsa löytyi myöhemmin merestä.

Kim Wall kuvattuna vuonna 2015. Kuva: Tom Wall / EPA

Syyttäjän mukaan Wallin ruumiista löytyi useita haavoja. Esimerkiksi rintakehästä löytyi pistohaava, joka oli syntynyt ennen hänen kuolemaansa.

Madsenia epäillään Wallin murhasta. Hän on kiistänyt syytteet.

Hän kertoo haudanneensa Wallin mereen sen jälkeen, kun sukellusveneen luukku oli pudonnut hänen päähänsä ja tappanut hänet.