Herätys: Pikavippi on usein osamaksua kalliimpi, ekstaasin hoitokäyttöä tutkitaan, sää jatkuu epävakaisena

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Henkilö käyttää älypuhelinta.
Henrietta Hassinen / Yle

Maksoitko matkasi tai kännykkäsi pikavipillä? Halvempia vaihtoehtoja olisi voinut löytyä

Lainanantajien markkinointi on usein aggressiivista ja helppoa rahaa myydään joka tuutista. Kuluttajan kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa hintavertailuun. Vertailimme neljän eri tuotteen hintoja eri rahoitusvaihtoehdoilla.

Ruotsinsuomalainen Anna Järvinen laulaa urheasti kielellä, jonka on unohtanut

Anna Järvinen oli kuusivuotias, kun perhe muutti Ruotsiin. Nyt hän on Ruotsin kansalainen, mutta aikoo aina pysyä suomalaisena. Lapsuuden kieli on hapertunut, mutta Järvinen taistelee unohdusta vastaan. Hän haluaa vaalia onnetonta rakkaussuhdettaan Suomeen.

Anna Järvinen
Anna JärvinenJari Kovalainen / Yle

Hurrikaani Nate iskeytyi Louisianaan

Nate-hurrikaani saavutti Yhdysvaltain mantereen varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Se etenee heikoimman eli ykkösluokan hurrikaanina kohti Alabaman ja Tenneseen osavaltiota. Myrskyvalmiudessa ollut New Orleans säästyi. Nate on kahden kuukauden sisällä jo kolmas hurrikaani, joka iskee Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltain sää- ja valtamerentutkimusorganisaation (NOAA) välittämä sateliittikuva hurrikaani Naten etenemisestä 8. lokakuuta.
Yhdysvaltain sää- ja valtamerentutkimusorganisaation (NOAA) välittämä sateliittikuva hurrikaani Naten etenemisestä 8. lokakuuta. AFP

Bilehuumeena tunnettu MDMA ja terapia paransivat ahdistuksen

Kielletyt aineet kiinnostavat tutkijoita nyt enemmän kuin vuosikymmeniin. Yhdysvalloissa on käynnistymässä laaja hallusinogeeneihin hoitokeinona perehtyvä tutkimus. MDMA:n ja psykoterapian yhdistelmästä voisi tulla reseptillä määrättävä hoito Yhdysvalloissa jo vuonna 2021.

Formula 1:n osakilpailu käynnistyi Japanissa

Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen lähtivät kaukaa jahtamaan muuta kärkeä Formula 1:n Japanin-osakilpalussa. Yle Urheilu seuraa kisaa hetki hetkeltä.

Valtteri Bottas.
AOP

Epävakainen sää jatkuu

Sää on sunnuntaina epävakaista koko maassa. Maan etelä- ja keskiosassa tulee ajoittain sadetta ja pohjoisessa sataa paikoin heikosti vettä. Lämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 7–9 astetta, pohjoisessa 2–8 astetta. Lisää säästä yle.fi/saa.

Sääkartta sunnuntaille 8. lokakuuta.
Sääkartta sunnuntaille 8. lokakuuta. Yle