Hyppää sisältöön

Hurrikaani Nate iskeytyi Yhdysvaltoihin

Nate oli kahden kuukauden sisällä jo kolmas hurrikaani, joka iski Yhdysvaltojen mantereelle. Päivän mittaan Nate hiljeni trooppiseksi myrskyksi.

Yhdysvaltain sää- ja valtamerentutkimusorganisaation (NOAA) välittämä sateliittikuva hurrikaani Naten etenemisestä 8. lokakuuta. Kuva: AFP

Hurrikaani Nate saavutti Yhdysvaltain mantereen varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Nate iskeytyi heikoimman eli ykkösluokan hurrikaanina Yhdysvaltain eteläosaan, lähelle Mississippi-joen suuta Louisianan osavaltiossa. Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan (siirryt toiseen palveluun) tuulen nopeus oli 38 metriä sekunnissa.

Sen sijaan muun muassa New Orleansia aiemmin koskenut hurrikaanivaroitus purettiin yön aikana. Myrsky ohitti kaupungin idästä säästäen sen kovimmilta tuulilta ja rankkasateilta.

Mississippi-joen suun kaupungit puolestaan joutuivat myrskyn kouriin. Osa rannikon hotelleista ja kasinoista on evakuoitu. Sähköjä on katkennyt, ja myrsky on nostattanut tulvia. Vakavimmilta vahingoilta on kuitenkin vältytty.

Hurrikaanin keskuksen odotetaan liikkuvan Alabaman ja Tennesseen yli maanantaiaamuun Suomen aikaa mennessä. Sunnuntai kuluessa se oli heikentynyt trooppiseksi myrskyksi.

Nate pyyhkäisi myrskyn muodossa aiemmin tällä viikolla Nicaraguan, Costa Rican ja Hondurasin halki. Lähes 30 ihmistä kuoli. Kyseessä on kahden kuukauden sisällä jo kolmas hurrikaani, joka iskee Yhdysvaltojen mantereelle.

Nate aiheutti matkallaan tuhoja muun muassa Costa Ricassa. Kuva: Jeffrey Arguedas / EPA

Pävitetty 12.37. Nate on nyt trooppinen myrsky