Rattijuopot työllistivät poliisia Savossa viikonloppuna

Etenkin Pohjois-Savossa rattijuopot pitivät poliisin kiireisenä. Pahin onnettomuus sattui Tuusniemellä, jossa rattijuopon kyydissä ollut matkustaja loukkaantui vakavasti.

liikennejuopumus
Poliisiauton kylki.
Risto Koskinen / Yle

Rattijuopot ovat työllistäneet poliisia Savossa viikonloppuna. Pahin onnettomuus sattui Tuusniemellä sunnuntaiaamuna, missä henkilöauto suistui 9-tieltä ja törmäsi kahteen mäntyyn. Törmäyksen jälkeen auto oli jäänyt katolleen.

Kuljettaja ja matkustaja vietiin hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Matkustajana ollut mieshenkilö loukkaantui vakavasti. Autoa ajanutta 24-vuotiasta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta.

Varkauden poliisilla oli viikonloppuna tutkittavana neljä rattijuoppotapausta. Nuorin oli mopolla liikkunut 15-vuotias poika, joka oli 1,1 promillen humalassa Heinävedellä. Varkaudessa poliisi pysäytti autoilevan miehen, jonka puhalluskokeen tulos oli 2,9 promillea.

Etelä-Savossa törkeästä rattijuopumuksesta epäillään lauantaina Joroisissa kiinni jäänyttä naista, jonka puhalluskokeen tulos oli 2,8 promillea. Lisäksi lauantaina iltapäivällä Joroisissa mies ajoi 1,3 promillen humalassa Joroisten taajamassa.

Lauantai-iltana Lapinlahdella auto oli ajaa päin taloa, mutta auto ajautuikin viime hetkellä ulos tieltä. Auto törmäsi talon pihalla olevaan puuhun. Autoa kuljettaneen miehen puhalluskokeen tulos oli yli kaksi promillea. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä hänellä ei ollut ajokorttia.