Perussuomalaisten paikallisjohtaja auttoi puolueesta eronneita ministereitä – puoluesihteeri vaatii pitkäaikaisen jäsenen erottamista

Imatran seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja Erkki Saarimäki osallistui ministeri Sampo Terhon syntymäpäiville ja oli auttanut Sininen tulevaisuus -ryhmän toriteltan pystytyksessä.

Perussuomalaiset
Erkki Saarimäki kertoo imatran vaalivalvojaisten tunnelmia.
Imatran seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja Erkki Saarimäki aikoo mittauttaa luottamuksensa ensin paikalliskokouksessa.Yle

Perussuomalaiset uhkaa erottaa Imatran Seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja Erkki Saarimäen. Syynä on, että Saarimäki on toiminut liian tiiviisti Sininen tulevaisuus -ryhmän kanssa.

Erkki Saarimäki osallistui vaimonsa kanssa Sampo Terhon syntymäpäiväjuhlaan Imatralla. Lisäksi hänet oli nähty edellisviikonloppuna Imatralla Sininen tulevaisuus -ryhmän puolueeksi vaadittavien 5 000 nimen keräämistilaisuudessa, jossa paikalla oli työministeri Jari Lindström. Saarimäki on auttanut esimerkiksi teltan pystyttämisessä ja tarjonnut pullakahvia.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ei sulata Saarimäen tempausta ja vaatii Saarimäen eroamista puolueesta.

– Puolue odottaa Imatran suunnalta sellaisilta toimijoilta, jotka ovat mukana Sinisten puoluehankkeen rakentamisessa, itsenäistä eroilmoitusta, ettei puolueen tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin asian suhteen, sanoo Slunga-Poutsalo.

"Mikä on parempi lobbauskonsti?"

Imatran Seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja Erkki Saarimäki ei ymmärrä, miksi hänen olisi pitänyt jättää tapaamatta Sininen tulevaisuus -ryhmän ministerit Sampo Terho ja Jussi Niinistö viime viikonloppuna Imatralla.

– Jos joku ministeri haluaa tulla keskustelemaan asioista, niin on aika julma ihminen, joka ei päästä omalle kaupungilleen ministeriä. Heillä on kuitenkin se päätäntävalta hyvin pitkälle, mitä tehdään. Mikä on parempi lobbauskonsti oman kaupungin kohdalta, kuin että ministeri saapuu paikalle, Saarimäki perustelee.

Saarimäki ei myöskään ymmärrä tapaamisista syntynyttä kohua eikä näe, miksi hänen olisi pitänyt tiedottaa perussuomalaisia tapaamisistaan. Hän sanoo, että Imatralla on meneillään kovia, isoja hankkeita, joiden vuoksi hänen on ollut tärkeää tavata esimerkiksi ministeri Jari Lindström.

Puoluesihteeri Slunga-Poutsalon mukaan kyse on kuitenkin jostain aivan muusta kuin ministereiden tapaamisesta.

Riikka Slunga-Poutsalo
Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga- Poutsalo. Petteri Paalasmaa / AOP

Puolueen tapa tunnettava

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan puolueeseen on tullut hämmentyneisyyttä ja ihmettelyä siitä, että 2–3 puolueen jäsentä kerää Sininen tulevaisuus -ryhmän kannattajakortteja.

– Jos toista puoluetta perustat perussuomalaisena jäsenenä, niin se yhtälö ei ole toimiva.

Slunga-Poutsalo kertoo, että jos perussuomalaiset ei enää puolueena vastaa omia arvoja ja ajatuksia, niin silloin perussuomalaisista pitää erota ja lähteä tekemään omia arvoja vastaavaa politiikkaa jossain muualla.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan toisen puolueen ministereitä saa tavata ja se on ihan normaalia poliittista työtä. Raja menee siinä, että kerää toisen puolueen kannattajakortteja.

– Varsinkin kun tämä toinen ryhmä on perussuomalaisia hajottava ryhmä.

Erkki Saarimäellä on käytännössä kaksi vaihtoehtoa. Joko hän itse eroaa puolueesta tai puolue erottaa hänet.

– Kolmas vaihtoehto olisi tietysti hyvä selitys, mutta sen täytyy olla tosi hyvä, sanoo puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

"Hehän voivat erottaa minut"

Imatran Seudun Perussuomalaisten hallitukseen kuuluva Arto Pulkkinen kertoo olleensa paikalla Sininen tulevaisuus -ryhmän kampanjatilaisuudessa lähes koko tapahtuman keston ajan.

Hän ihmettelee asiasta noussutta meteliä, sillä paikalla kävi hänen mukaansa toistakymmentä perussuomalaista.

– En nähnyt, että yksikään perussuomalainen olisi jakanut kannatuskortteja. Kärpäsestä on tehty härkänen ja Erkistä (Saarimäki) syntipukki, Pulkkinen sanoo.

Erkki Saarimäki ei suostu kommentoimaan, aikooko hän loikata Sininen tulevaisuus -ryhmään tai aikooko hän erota.

– No saavathan he vaatia eroamaan, mutta hehän voivat yhtä hyvin erottaa minut, jos tuntuu niin pahalta se asia, Saarimäki toteaa.

Jos joku ministeri haluaa tulla keskustelemaan asioista, niin on aika julma ihminen, joka ei päästä omalle kaupungilleen ministeriä.

Erkki Saarimäki

Pulkkinen ja Saarimäki ihmettelevät, että puoluetoimistolta ei ole oltu paikallisyhdistykseen yhteydessä muuten kuin tiedotusvälineiden välityksellä.

– Sitten kaikki tiedot tulevat jonkun lehdistön tai jonkun muun kautta. Eikös puoluetoimistolla ole omat tehtävänsä ja pitäisi ottaa yhteyttä, Saarimäki ihmettelee.

Saarimäki nousi Imatran kaupunginvaltuustoon vuonna 2008. Hän on valtuuston toinen varapuheenjohtaja.

Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Uutis-Vuoksi (siirryt toiseen palveluun).

Juttua muokattu 11.10.2017 kello 13:12: Jutun Mistä on kyse? -osiosta poistettu maininta, jonka mukaan Saarimäki aikoo ensin mitauttaa luottamuksensa Imatran paikallisyhdistyksellä. Saarimäki nimittäin luopuu Imatran seudun perussuomalaisten puheenjohtajuudesta.

Juttua täydennetty 9.10.2017 klo 14.45: Lisätty Arto Pulkkisen kommentit.