1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joululaulut

Joululauluja kuunnellaan jo lokakuussa – "Syksyllä kepeämpää ja pyhinä hard corea"

Joululaulujen kuuntelu kasvaa jyrkimmin itsenäisyyspäivän jälkeen, sanoo soittolistoja Spotify Suomeen koostava Jussi Mäntysaari.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Joulumusiikin kuuntelu nostaa päätään hyvissä ajoin syksyllä. Suoratoistopalvelu Spotify Suomen senior editor Jussi Mäntysaari sanoo, että ensimmäinen piikki joululaulujen kulutuksessa näkyy jo syyskuun puolivälissä ja toinen piikki on lokakuun alussa.

– Ehkä kun kuu vaihtuu lokakuuhun niin katseet siirtyvät jouluun. Kulutus ei ole vielä suuren suurta, mutta sitä kuitenkin on, hän sanoo maanantaina Radio Suomen haastatttelussa.

Hänen mukaansa joululaulujen kuuntelu kasvaa jyrkimmin itsenäisyyspäivän jälkeen. Mäntysaari sanoo, että vielä syksyllä kuunnellaan kepeämpiä joululauluja ja "hard core -virsiä" veisataan vasta kun hiljennytään joulun viettoon.

– Nyt haetaan enemmän fiilistä, analysoi Mäntysaari.

Mäntysaari tekee musiikkilistoja Spotifyn suomalaisille käyttäjille. Hänen mukaansa suomalaiset kuuntelevat jouluna eniten vanhoja suosikkeja, mutta mukaan mahtuu muutamia uutuuksia.

– Toki pitää yrittää tuoreuttaa tarjontaa, ettei laita niitä ikivihreitä joka kerta, sanoo Mäntysaari joululistojen koostamisesta.

Lue myös:

Suomen Spotifyn soittolistat syntyvät yhden miehen käsissä