Uuden päivän näyttelijäkaartiin liittyy häpeämätön teini – roolin takana Toni Nikka jännittää fanien reaktiota

Aiempiin rooleihin sopimaton Toni Nikka ei lannistunut vastoinkäymisistä. Sinnikäs yritys palkittiin ja Virtaukseen muuttaa tänään uusi perhe, jonka poika ei häpeä toteuttaa itseään.

televisio-ohjelmat
Toni Nikka
Mari Vesanummi / Yle

Viimeksi Toni Nikka ei päässyt edes Uusi päivä -sarjan koe-esiintymiseen. Silloin tympäisi. Määrätietoinen teini päätti, että pitää vain hankkia lisää kokemusta ja hakea uudelleen.

Nikka lähetti hakemuksia joka paikkaan ja otti vastaan pienetkin avustajakeikat. Hän teki töitä ilmaiseksi ja kustansi omat matkakulunsa. Teatterikokemus avasi ovia moneen paikkaan, mutta televisiodebyytti antoi odottaa itseään.

Kunnes vastaan tuli Pyryn rooli. Nikka käveli kadulla, kun puhelu roolista tuli.

– Oli kova työ estellä itseäni flippaamasta ihmisten edessä, mutta vähän kuitenkin flippasin. Muistan sen tunteen aina. Olin ollut todella ahkera ja silloin vihdoin tuntui, että se työ, jota olin tehnyt, maksoi takaisin.

Pyry on värikäs ja autenttinen

Kaksi kuukautta sitten Toni Nikka asteli Uuden Päivän kulisseihin Pyry Helmisenä. Näinä hetkinä uusi hahmo tulee tutuksi myös televisioyleisölle.

Näyttelijän mukaan Pyry tuo sarjaan raikkaan tuulahduksen värikästä autenttisuutta.

Toni Nikka
Mari Vesanummi / Yle

– Pyryssä on ihailtavaa häpeämättömyyttä. Hänen kauttaan välittyy erityyppinen ihmiskohtalo kuin aiemmin on nähty. On hienoa, että sarjassa näytetään mahdollisimman monipuolisesti ihmisiä, Nikka toteaa.

Toni tavoittelee kauempana olevia kuita

Enää muiden roolien meneminen sivu suun ei haittaa. Tämä rooli tuntuu Toni Nikalle omimmalta. Kuten Pyry, on myös Toni taiteilijasielu.

Hän muistaa esiintyneensä aina: päiväkodissa, koulussa ja kotinsa olohuoneessa. Noin 12-vuotiaana harrastajateatterin lavalla ajatus unelmien urasta kirkastui.

– Silloin naksahti ja tajusin, että tätähän minun kuuluukin tehdä. Ja vielä jotain muuta. Haaveenani on päästä näkemään mahdollisimman paljon erilaisia tapoja tehdä esittävää taidetta.

Uransa kannalta suurimpana merkkipaaluna – tähän mennessä – Nikka pitää rooliaan Porin teatterissa. Silloin varmuus ja nälkä kasvoivat entisestään.

– Ymmärsin, että haluan tavoitella vieläkin kauempana olevia kuita.

"Itseni kaltaisia ihmisiä"

Äitiä ja isää kuulemma hieman pelotti päästää lastaan maailmalle heti peruskoulun jälkeen. Porilaispoika oli kuitenkin asettanut tavoitteensa korkealle. Hän uskoi, että Tampereelta olisi helpompi ponnistaa eteenpäin.

Ilmaisutaidon erityislukion vetovoimaa lisäsi ajatus siitä, että ympärillä olisi ihmisiä, joilla on yhtä palava intohimo näyttelemiseen.

– Tuli sellainen olo, että sinne minun pitää päästä. Minun on tehtävä se itseni takia. Tampereella pääsisin opiskelemaan itseni kaltaisten ihmisten kanssa, Toni Nikka toteaa.

Niin hän pääsikin.

Kokemus opettaa

Ilmaisutaidon erityislukion oppilaita on mukana Uusi Päivä -sarjassa enemmänkin. He helpottivat uuden tulokkaan hyppäystä televisiouralle.

– Tänne on ollut helppo tulla. Paljon on tehty ja vauhtia on riittänyt, mutta loistava porukka on jaksanut neuvoa ja antaa vinkkejä. Onhan tämä uskomaton kokemus, että pääsee näin varhaisessa vaiheessa uraa tekemään tällaista ja oppimaan näin paljon, Toni Nikka toteaa.

Ensimmäiset jaksot on nyt kuvattu. Televisiodebyytin alla nuorukaista jännittää.

Nikka myöntää kehittyneensä kuluneen kahden kuukauden aikana paljon, mutta opeteltavaa riittää vielä. Onko yleisö armollinen?

– Sarjalla on iso fanikunta ja kiinnostaa, miten se suhtautuu uuden perheen saapumiseen. Odotan sitä innolla, mutta hieman takaraivossa jännittää.