Helsingin joukkotappelun esitutkinta etenee – "Isosta tapahtumasta on ollut kysymys"

Viisi kiinni ollutta on nyt vapautettu, poliisi kertoo.

Joukkotappelu
Poliiseja Sirrikujalla Kontulassa Helsingissä.
Poliisin saapuessa Sirrikujalle paikalla oli kymmeniä ihmisiä.Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingin Mellunkylässä viime perjantaina tapahtuneen ison joukkotappelun esitutkinta on edennyt viikonlopun aikana hyvin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisista.

– Olemme kuulustelleet sekä epäiltyjä että asianomistajia ja todistajia. Kiinni on ollut viisi henkilöä, jotka on nyt vapautettu, hän kuittaa.

Onko tappelun syystä selvinnyt uutta tietoa?

– Ei ole selvinnyt, eli esitutkinta jatkuu. Tätä tutkitaan ihan normaalina pahoinpitelyrikoksena, Vuorisalo vastaa kysymykseen.

Rikosilmoitukset on hänen mukaansa kirjattu törkeinä pahoinpitelyinä.

– Nimikkeitä selvitellään esitutkinnan aikana tarkemmin. Tässä vaiheessa ei ole muuta lausuttavaa.

– Paikalla on ollut 50–60 henkilöä eli isosta tapahtumasta on ollut kysymys. Tällaisen asian esitutkinta vie oman aikansa.

Kaikki paikalla olleet eivät olleet kuitenkaan osallistuneet joukkotappeluun, Vuorisalo huomauttaa.

Perjantaina poliisi kertoi, että senhetkisten tietojen mukaan tappeluun osallistuneet olivat ulkomaalaistaustaisia.

– Siihen ei ole mitään uutta kerrottavaa, tutkinnanjohtaja sanoo nyt. Hän toteaa, että poliisi jatkaa kuulusteluja ja tekee tarvittavia tarkastuksia.

Joukkotappelu tapahtui Sirrikujalla perjantaina iltapäivällä kello kahden jälkeen. Poliisi kertoi tuoreeltaan, että yksi ihminen oli kuljetettu sairaalaan ja paikalta otettu tekovälineinä haltuun golfmailoja sekä vesureita.

Loukkaantuneen vammat eivät olleet vakavia, Vuorisalo sanoo.

Juttua muokattu 9.10. kello 13.20: Täsmennetty, että tappelu tapahtui Mellunkylässä ja siihen kuuluvassa Kurkimäessä, ei Kontulassa. Poliisi puhui tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun) Kontulasta, joka myös on Mellunkylään kuuluva osa-alue.