Murtovaras pakeni poliisia huumehuuruissa ja ajoi romuautonsa ojaan Mikkelissä

Murtovarkaudesta epäilty autoilija pakeni poliisia kovalla vauhdilla. Takaa-ajon ja kolaroinnin jälkeen hän suistui ojaan. Kuljettajan epäillään olleen huumeissa.

autoilijat

Poliisi sai hälytyksen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, hieman puolen yön jälkeen. Mikkelin Tuppuralaan rakenteilla olevassa omakotitalossa vaikutti olevan varkaus käynnissä. Kahden henkilön oli nähty kantavan tavaraa henkilöautoon, joka oli sitten poistunut paikalta Suonsaaren suuntaan.

Poliisipartio sai havainnon autosta Suonsaarentien ja Kantatie 72:n risteyksessä. Auton kuljettaja ei noudattanut poliisin pysähtymismerkkiä, vaan kiihdytti nopeuttaan ja jatkoi ajoaan. Sen jälkeen autoilija muun muassa ohitti liikenteenjakajan väärältä puolelta, ajoi vastaantulijan kaistalla ja oli lähellä törmätä Viitostiellä rekan kanssa.

Poliisia karkuun muusta liikenteestä välittämättä

Auton kuljettaja jatkoi ajoaan Visulahden ohi pohjoiseen noin 120 km/h nopeutta. Alueella on 80 km/h ja 60 km/h nopeusrajoitukset.

Valtatieltä kuljettaja kääntyi oikealle Parkkilantielle. Siellä auto yritettiin suluttaa kahdella poliisiautolla. Kuljettaja pysähtyi hetkeksi, mutta peruutti ja törmäsi takana olleen poliisiauton keulaan ja pääsi jatkamaan matkaa. Pian kuljettaja kuitenkin menetti auton hallinnan ja suistui ojaan kyljelleen.

Autoa kuljetti vuonna 1985 syntynyt paikkakuntalainen mies, joka ei loukkaantunut tilanteessa. Matkustajana ollut vuonna 1993 syntynyt mikkeliläisnainen kuljetettiin Mikkelin keskussairaalaan tarkastukseen. Alustavan tiedon mukaan hänen vammansa eivät ole vakavia.

Positiivinen huumetesti, auto ajokiellossa

Kuljettajan puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksista, koska auto oli katsastamaton, liikennekäytöstä poistettu ja verot olivat erääntyneet. Lisäksi kuljettajaa ja matkustajaa epäillään varkaudesta.

Poliisi pyytää muulta liikenteeltä havaintoja ja pyytää ottamaan yhteyttä Itä-Suomen poliisiin.