1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suojavarusteet (Poliisi, armeija)

Jääkiekkovarusteista aloittanut yritys tekee Puolustusvoimille luotisuojaliivejä yli 11 miljoonalla eurolla: "Meidän firman suurin kauppa kautta aikojen"

Forssalaisyritys on kulkenut pitkän matkan jääkiekkomailojen ja -suojavarusteiden valmistuksesta eri maiden poliisien ja armeijoiden hovihankkijaksi.

C.P.E Productionin toimitusjohtaja Harri Kolu testaa mellakkapoliisin varusteita ottamalla vastaan iskuja. Luotisuojaliivit ovat yhtiölle uusi aluevaltaus. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Forssalainen C.P.E. Production (siirryt toiseen palveluun) Oy on voittanut tarjouskilpailun Puolustusvoimille toimitettavista luotisuojaliiveistä.

Puolustusvoimat ostaa suojaliivejä seuraavan kolmen vuoden aikana 11,2 miljoonalla eurolla.

Puolustusministeriön mukaan liiveillä kehitetään ja ylläpidetään laadukasta koulutusympäristöä ja eri puolustushaarojen joukkojen suorituskykyä.

– Tämä on meidän firman suurin kauppa kautta aikojen. Jos puolustusvoimat käyttää koko option, niin tämä työllistää meitä seuraavan kolmen vuoden ajan. Kauppa on merkittävä myös referenssinä ulkomaille, iloitsee toimitusjohtaja Harri Kolu forssalaisesta C.P.E. Production Oy:stä.

C.P.E. Production myy suojavarusteita eri maiden poliisille ja armeijoille. Tuotannosta noin 95 prosenttia menee vientiin. Yhtiön nimi tulee sanoista combat protection equipments.

Juuret jääkiekossa

Yrityksen juuret ovat jääkiekon maila- ja suojavarusteissa, joita valmistettiin aikoinaan Koho-tuotemerkille.

Puolustusvoimille menevien luotisuojaliivien suojapaneelit valmistetaan Forssassa ja sitä varten yhtiö joutuu palkkaamaan lisää henkilökuntaa.

Liivien ompelutyön tekee puolestaan Finn-Savotta Oy Karstulassa. Yritys tunnetaan muun muassa tst-liivien ja työliivien valmistajana.

Tämä on meidän firman suurin kauppa kautta aikojen.

Harri Kolu

C.P.E. Productionin toimitusjohtaja Harri Kolu kertoo, että kaupan saaminen oli pitkän ponnistelun tulos.

– Tässä on takana 15 vuoden pohjatyö, että ylipäätään pystyimme lähtemään mukaan tällaiseen tarjouskilpailuun.

Kaupasta oli loppusuoralla kilpailemassa kolme yhtiötä.

Forssalaisyritys on jo aiemmin toimittanut puolustusvoimille joukkojenhallintavarusteita ja voimankäytön harjoitusvarusteita.

– Luotisuojaliivit ovat ihan uusi aluevaltaus meille.

_Korjaus 9.10 klo. 17.00. Finn-Savotan kotipaikka muutettu Karstulaksi. _