Saaristokaupungin uudelle Kuikkalammen alueelle tulossa kunnallinen päiväkoti – se voisi aloittaa vuonna 2020

Kuopion kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman maanantaina.

päivähoito
Lapset värittävät päiväkodissa
Marianne Mattila / Yle

Kuopion Saaristokaupunkiin, parhaillaan kaavoitettavalle Kuikkalammen asuinalueelle aiotaan rakentaa kunnallinen päiväkoti. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina esityksen, jonka mukaan alueelle rakennetaan 8-ryhmäinen ja 156-paikkainen päiväkoti ja hankkeelle varataan investointimääräraha talousarvioon.

Tavoitteena on, että Kuikkalammen päiväkodin rakennustyöt pääsisivät alkamaan elokuussa 2018 ja se voisi aloittaa toimintansa vuoden 2020 alussa.

Päiväkodista halutaan kunnallinen, koska ensi vuoden alussa yksityisten päiväkotien osuus Saaristokaupungin päivähoidosta on jo lähes puolet. Perusteluissa todetaan myös, että yksityisten päiväkotien aukioloajat eivät riitä kaikille perheille, eikä yksityisissä päiväkodeissa hoideta erityistä tukea tarvitsevia lapsia.

Saaristokaupungissa ei ole tällä hetkellä tarpeeksi päivähoitopaikkoja. Alueen ulkopuolella on hoidossa lähes 230 lasta.

Kuikkalammen itäpuolelle rakentuvan asuinalueen asemakaava on valmistumassa tämän vuoden loppuun mennessä. Sinne arvioidaan tulevan noin 260 asuntoa ja 500 asukasta.