1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Peter Madsen

Ruotsin poliisi selvittää sukellusvenekeksijän mahdollista osuutta vanhaan murhaan – Apua odotetaan Tanskan dna-tietokannasta

Ruotsin poliisin mukaan vuonna 1986 tehdyssä murhassa on samantyyppisiä piirteitä kuin ruotsalaistoimittajan kuolemaan johtaneissa tapahtumissa.

Poliisin teknikot tutkivat alusta Kööpenhaminan satamassa, Tanskassa 13. elokuuta. Kuva: Jens Noergaard Larsen / EPA

Ruotsin ja Tanskan viranomaisten dna-tietokannat yhdistetään 1. marraskuuta. Sen jälkeen Ruotsissa ratkaisemattomien murhatutkintojen yhteydessä löydettyjä dna-jälkiä verrataan automaattisesti Tanskan rekistereihin.

Ruotsalaisen TV4-kanavan (siirryt toiseen palveluun) mukaan Ruotsin poliisi aikoo selvittää, onko murhasta epäillyllä tanskalaisella sukellusvenekeksijä Peter Madsenilla yhteys selvittämättömään henkirikokseen Skånessa.

Madsenia epäillään ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta. Madsen on kiistänyt syytteet. Hänen mukaansa Wall kuoli, kun sukellusveneen luukku osui hänen päähänsä.

Poliisi löysi Wallin ruumiinosia merestä. Wallin irtonaisessa päässä ei ollut merkkejä murtumista, mikä kyseenalaistaa Madsenin kertomuksen.

– Meillä on yksi tapaus, jossa on samantapainen profiili, Skånen vanhoja selvittämättömiä rikoksia tutkivan ryhmän johtaja Bo Lundqvist sanoi TV4:lle.

Kyse on vuonna 1986 tehdystä naisen murhasta, jossa uhrin ruumis oli paloiteltu. Tapaukseen liittyvien dna-tutkimusten on määrä valmistua ensi kuussa.