Lähinaapurien mediat huomioivat Niinistön ja Haukion vauvauutisen

Presidenttiparin Lennu-koira saa pian kilpailijan presidentinlinnaan, ruotsalaisessa Aftonbladetissa kerrotaan.

Sauli Niinistö
Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio Viron presidentti Toomas Henrik Ilveksen kotitilalla Ärmassa
Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio Viron presidentti Toomas Henrik Ilveksen kotitilalla Ärmassa, Virossa toukokuussa 2016.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ruotsissa ja Virossa useat mediat ovat tänään uutisoineet presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion perheenlisäyksestä.

Ruotsissa asiasta kertovat ainakin iltapäivälehdet Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) ja Expressen (siirryt toiseen palveluun) sekä Svenska Dagbladet (siirryt toiseen palveluun). Aftonbladetissa jutun alkajaisiksi kerrotaan, että pian presidenttiparin bostoninterrieri Lennu saa kilpailijan presidentinlinnaan.

Expressen kertoo paitsi ensi kevään presidentinvaaleista, myös Haukion urasta: hänen mainitaan olevan runoilija ja Turun kansainvälisten kirjamessujen ohjelmapäällikkö.

Virossa presidenttiparin vauvauutisesta kertovat esimerkiksi yleisradioyhtiö ERR (siirryt toiseen palveluun) ja sanomalehti Postimees (siirryt toiseen palveluun).

Myös kansainväliset uutistoimistot Reuters (siirryt toiseen palveluun)ja Bloomberg (siirryt toiseen palveluun) ovat noteeranneet asian. Molemmat kertovat jutuissaan, että Niinistö ja Haukio ovat toivoneet lasta jo pitkään.

Lisää aiheesta:

Presidenttiparin vauvauutinen hurmasi suomalaiset – "Liikuttavan ihana uutinen"

Presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle syntyy vauva