Rovaniemen kaupunginhallitus: Harkitaan kahta uimahallia

Ounasvaaralle tulisi uusi uimahalli täysimittaisella altaalla ja keskustassa säilyisi vanha uimahalli kuntoliikkujille.

uimahallit
Rovaniemen uimahalli jouduttiin sulkemaan perusteellisia puhdistusta varten.
Moni rovaniemeläinen haluaa säilyttää kaupungin uimahallin keskustassa.Raimo Torikka / Yle

Rovaniemellä aletaan selvittää kahden uimahallin mallia. Kaupunginhallitus päätti maanantaina aloittaa suunnittelutyön, jossa rakennettaisiin Ounasvaaralle urheiluopiston yhteyteen uusi uimahalli ja lisäksi keskustassa jatkaisi perustason uimahalli.

Kunnanhallituksen puheenjohtajan Liisa Ansalan (kesk.) mukaan päätöksen taustalla on suuri kritiikki keskustan uimahallin käyttäjiltä.

– Päätökseen on vaikuttanut erityisesti kaupungin keskustassa asuvan väestön ääni. Hankesuunnittelun aikana haluamme saada vastauksia avoimiin kysymyksiin muun muassa keskustan uimahallin kunnosta, remonttitarpeista ja ylläpitäjästä sekä kahden uimahallin kustannuksista, Ansala sanoo tiedotteessa.

Ansalan mukaan kaupungin keskustassa tarvitaan uimahallia hyvinvoinnin ylläpitämiseen, kuntoliikuntaan ja sairauksien ennaltaehkäisyyn. Ounasvaaralle puolestaan tarvitaan muutakin urheilua palveleva hallivaihtoehto.

– Nyt selvitettävällä ratkaisulla haetaan molempia, eli kahden hallin ratkaisua, Ansala sanoo.

Ei supistaisi uutta hallia

Nyt hyväksytty kaupunginjohtajan esitys sisälsi Sanna Karhun lisäyksen, että suunnittelussa selvitetään sekä perustason uimahallitoiminnan säilyttämistä ja jatkomahdollisuuksia keskustassa että uuden uimahallin rakentamista Ounasvaaralle. Uudessa uimahallissa on muun muassa 50 metriä pitkä uima-allas.

Kaupunginhallitus myönsi kiinteistöosakeyhtiö Lappi Areenalle 200 000 euroa hankesuunnittelua varten. Varsinaisesta investoinneista päättää myöhemmin valtuusto.

Nyt selvitetään keskustan hallin kunto, remonttitarpeet ja ylläpitäjä sekä kahden uimahallin kustannukset. Kaupunginhallitus oli päätöksessään yksimielinen.