Järveen suistuneen elintarvikerekan kuljettajaa epäillään rattijuoppoudesta

Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että Joutsansalmeen kaatuneen rekan kuljettajan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena.

Joutsa
Täysperävaunurekka rantatörmällä.
Keski-Suomen pelastuslaitos

Kuljettajaa ei kyetty puhalluttamaan tapahtumapaikalla, mutta muiden havaintojen perusteella on syytä epäillä kuljettajan olleen alkoholin vaikutuksen alaisena.

Tässä vaiheessa esitutkintaa tutkintanimikkeinä ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja rattijuopumus, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Rekka oli tullut yöllä hieman ennen puoltayötä etelän suunnasta nelostietä ja ennen Joutsansalmea suistunut tien oikeaan reunaan. Elintarvikelastissa ollut rekka ajautui kaiteen läpi penkkaa pitkin järveen kyljelleen. Rekkaa kuljetti haminalainen vuonna 1982 syntynyt mies.

Pelastuslaitos auttoi märän ja kylmettyneen kuljettajan ulos hytistä. Ajoneuvoyhdistelmän vetoautosta kaksi kolmasosaa oli veden alla.

Pelastuslaitos suunnittelee yhdessä poliisin kanssa ajoneuvoyhdistelmän nostoa. Operaatio tulee haittaamaan liikennettä hetkittäin. Rekan noston aikataulusta tiedotetaan erikseen.