Heinolan kaupunginjohtaja Jussi Teittinen irtisanoutuu

Jussi Teittinen yllättäen on pyytänyt Heinolan kaupunginhallitukselta neuvottelua irtisanoutumisestaan.

kaupunginjohtajat
Jussi Teittinen haastattelussa.
Elise Tykkyläinen / Yle

Jussi Teittinen on pyytänyt sunnuntaina Heinolan kaupunginhallitukselta neuvottelua irtisanoutumisestaan.

– Kaupunginjohtaja lähestyi meitä tällaisella ilmoituksella. Muuta en voi tässä vaiheessa kommentoida, kuin että aloitamme neuvottelut, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki.

Erotoive tuli Lehtimäelle yllätyksenä.

– Kaupunginhallituksen jäsenten kanssa olen keskustellut ja neuvottelupyyntöön vastaaminen oli meidän yhteinen asiamme. Omasta puolestani voin kommentoida, että pyyntö oli yllätys.

Teittistä ei ole tavoitettu kommentoimaan irtisanoutumistaan.

"Hyvää, normaalia yhteistyötä"

Kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajan välisten neuvottelujen aikataulu on vielä täysin auki. Kirsi Lehtimäki ei halua vielä arvioida, mitä keskusteluissa nousee esiin.

– En voi vielä spekuloida millaisista vaihtoehdoista neuvotellaan, koska emme ole vielä ensimmäistäkään kertaa istuneet saman pöydän ääreen. Toive on ollut kaupunginjohtajan vapaaehtoinen irtisanoutuminen, siitä lähdetään neuvottelemaan.

Lehtimäen mukaan yhteistyö kaupunginjohtajan ja päättäjien kesken on ollut sujuvaa.

– Ihan hyvää, normaalia yhteistyötä on ollut. Asioita on hoidettu ja keskusteluyhteys on toiminut, Lehtimäki sanoo.

Teittinen on jäänyt maanantaina virkavapaalle. Kaupunginjohtajan tehtäviä hoitaa nyt hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka Malin.

Teittisen johtajasopimukseen sisältyy mahdollinen erorahan maksaminen. Jos eron syynä on luottamuspula, voivat osapuolet sopia vapaaehtoisesta irtisanoutumisesta, jolloin kaupunginjohtajalle maksettaisiin 12 kuukauden palkka.

Jussi Teittinen aloitti Heinolan kaupunginjohtajana maaliskuussa 2014. Hän toimi aiemmin Mäntyharjun kunnanjohtajana.

Valitusten takia Teittinen aloitti työssään ensin väliaikaisessa virkasuhteessa. Teittisen valinnasta valitettiin korkeimpaan hallinto-oikeuteen sen jälkeen, kun Itä-Suomen hallinto-oikeus torppasi valitukset kesäkuussa 2014.

Heinolaa on pidetty riitaisena kaupunkina. Heinolalaispäättäjien kinaisista suhteista on tiedetty jo 1990-luvulta. Vuonna 2011 kaupunginjohtajaksi valittiiin Tita Rinnevaara, joka irtisanottiin luottamuspulan takia.

11.10. klo 13.40 täsmennetty tietoja johtajasopimuksesta ja eroehdoista