Murtovarkaita liikkeellä Etelä-Karjalassa

Lokakuun alkupuolella varkaat ovat vieneet omaisuutta kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

varallisuusrikokset
työkaluja
Varastetut työkalut olivat huomatavasti näitä tonkeja arvokkaampia. Petri Kivimäki/Yle

Imatralla ja sen pohjoispuolella on lokakuussa tehty jo neljä törkeää murtovarkautta, joissa on anastettu runsaasti arvokasta omaisuutta.

Imatran Vuoksenniskalla kerrostalon alakerrasta vietiin 4.–5.10.2017 välisenä yönä huomattava määrä työkaluja. Anastetun omaisuuden määrä on yli kymmenen tuhatta euroa. Mäntyrinne 7 olevassa kerrostalossa oli tekoaikana menossa remontti.

Parikkalan Uukuniemellä Pyhäjärventien varrella olevassa hallissa kävi varkaita 1.–2.10.2017 välisenä yönä. Hallista vietiin runsaasti työkaluja, joiden arvo oli yli 10 000 euroa.

Ruokolahden Utulassa Kopinsalontien varrella varas tai varkaat murtautuivat kahteen huvilaan 9.10.2017 aamuyöllä noin kello kolmen aikoihin. Molemmista huviloista anastettiin omaisuutta. Toisesta kesämökistä vietiin muun muassa mönkijä ja arvokas televisio.

Poliisilla ei ole havaintoja tekijöistä.

– Huvilamurrot Utulassa ovat todennäköisesti samojen tekijöiden tekemiä, kertoo rikoskomisario Jyrki Hänninen.

Varastetut työkalut ovat arvokkaita sähkötyökaluja.

– Yhden työkalun arvo voi olla yli tuhat euroa, kertoo Hänninen.

Poliisi pyytää havaintoja teoista. Niitä voi ilmoittaa Imatran poliisiasemalle arkisin kello 8–12 numeroon 0295 414 642. Sähköpostilla havainnot osoitteeseen: vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun). Poliisin vihjepuhelimen numero on 0295 414 559.