McDonalds aloitti vegaanikokeilun Suomessa – edes New Yorkista ei saa samanlaisia hampurilaisia

Ainoastaan Tampereella myyntiin tullut hampurilaisketju McDonaldsin uutuustuote on herättänyt laajaa huomiota somessa jopa yli valtakunnan rajojen.

hampurilaiset
Mies syö hampurilaista.
Tämän perinteisen hampurilaisen lisäksi Mäkkäri kokeilee uutta tuotetta. Angelo Carconi / EPA

McDonalds aloitti ketjun historiassa ainutlaatuisen myyntitestin: kuinka vegaaniversio myy perinteisten hampurilaistuotteiden rinnalla.

– Päätimme kokeilla vegaanihampurilaisen kysyntää aluksi vain yhdellä paikkakunnalla. Tampere on sopivan suuri testikaupungiksi, ja siellä meillä on viisi ravintolaa, McDonalds Suomen markkinointijohtaja Christoffer Rönnblad kertoo. Yhtiö on käyttänyt Tamperetta testipaikkana aiemminkin.

Vegaanihampurilainen on täysin paikallinen eli suomalainen tuote. Idean takana ovat suomalaiset tuotekehittäjät eikä tuotteen kansainvälisestä levityksestä päätetä Suomessa.

Toistaiseksi vegaanipurilaista ei siis saa vaikkapa New Yorkista, vaan ainoastaan Suomen Tampereelta. Yhtiön englanninkielisessä tiedotteessa kerrotaan myynnin sujuneen sen verran hyvin, että vegaanipurilaista ryhdytään ehkä kaupittelemaan muuallakin Suomessa.

– Vastaanotto on ollut erittäin myönteistä. Testi kestää 21.11. asti, ja päätämme sen jälkeen, mikäli tuote tulee muualle Suomessa myyntiin,Rönnblad kertoo.

Tampereen purilaiskokeilu on noteerattu myös maailmalla. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa BBC (siirryt toiseen palveluun) ja Huffington Post (siirryt toiseen palveluun).

Kuinka vegaanipurilainen eroaa kasvispurilaisesta?  

McDonaldsilla on ollut myynnissä kasvishampurilaisia jo viitisen vuotta. Nyt myyntitiskille kehitettiin siis täysin vegaanituote, jossa ei ole mukana mitään eläinkunnasta peräisin olevaa.

Vegaanipurilaisella on kolme eroa kasvisvaihtoehtoon verrattuna.

1. Sataprosenttisen kasvispohjaisen hampurilaisen pihvi on soijapihvi.

2. Sämpylän sisällä ei ole juustoa.

3. Kastike ei sisällä kananmunaa.