Kustantaja ja Cargotecin suuromistaja Niklas Herlin on kuollut

Herlin menehtyi äkillisesti 53-vuotiaana. Asiasta kertoo pörssiyhtiö Cargotec tiedotteessaan.

Niklas Herlin
Niklas Herlin
Niklas Herlin Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Niklas Herlin oli kirjankustantaja, toimittaja ja tietokirjailija. Hän toimi muun muassa perustamansa kirjankustantamo Teoksen hallituksen puheenjohtajana sekä verkkolehti Uuden Suomen kustantaja. Herlin oli myös Alma Median hallituksen jäsen ja yhtiön toiseksi suurin omistaja.

– Herlinillä oli aina aikaa keskustella ja iloita hienosta kirjallisuudesta ja jokaisesta uudesta julkaisusta sekä puolustaa alaa joskus epävarmoiltakin näkymiltä. Niko tunnettiin myös julkisena keskustelijana, joka vastusti syrjintää sen kaikissa muodoissa ja jolle erityisen tärkeää oli kehitysvammaisten tasapuolinen asema yhteiskunnassa, muistellaan Niklas Herliniä kustantamo Teoksen tiedotteessa.

Miljonäärinä tunnettu Herlinin isä oli hissiyhtiö Koneen johtaja Pekka Herlin. Niklas Herlin oli itsekin Koneen suurimmista omistajista, mutta luopui lähes kokonaan omistajuudesta perintöriitojen jälkeen. Herlin oli myös yksi pörssiyhtiö Cargotecin pääomistajista.

Herlin aloitti pankkimiehenä, mutta siirtyi tiedonvälityksen pariin. Hän työskenteli toimittajana ja uutispäällikkönä Kauppalehdessä, Suomen Kuvalehdessä ja Iltasanomissa vuosina 1987-2001.

Tämän jälkeen hän julkaisi vapaana toimittajana muun muassa kolme tietokirjaa ja kirjoitti blogia Uudessa Suomessa (siirryt toiseen palveluun).

Syyskuussa Herlin kirjoitti blogissaan (siirryt toiseen palveluun), kuinka on työskennellyt tiedonvälityksen parissa 30 vuotta.

Niklas Herlin oli eronnut ja hänellä oli kaksi lasta.

Uutisia Niklas Herlinistä:

Niklas Herlin: Isäni oli ihmishirviö

Niklas Herlin myy Uuden Suomen Alma Medialle

Suurudenhulluus ei auta luovan alan yrittäjää

Katso myös:

Julkinen sana: Mediamesenaatti Niklas Herlin haastateltavana