Turun moottoritie pysyy auki – ainakin tämän illan ajan

Liikennevirasto suosittelee autoilijoita varaamaan ylimääräistä aikaa matkantekoon.

tulvat
Ruuhkaa ja tulvavettä Turun moottoritiellä.
Ruuhkaa ja tulvavettä Turun moottoritiellä tänään keskiviikkona.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Pääkaupunkiseudulla Turun moottoritie saadaan pidettyä auki liikenteelle, tiedottaa Liikennevirasto.

Tiedotteen mukaan Turun moottoritien tulva Kirkkojärven työmaan kohdalla on saatu pidettyä aisoissa ja kaistoja on käytössä yksi sekä Helsingin että Turun suuntaan.

Liikennevirasto kertoo kuitenkin suosittelevansa autoilijoita varaamaan ylimääräistä aikaa matkantekoon iltapäivän ruuhkatunteina. Ruuhka suuntautuu tuolloin länteen, tiedotteessa todetaan.

Yle kertoi aiemmin keskiviikkona, että Turun moottoritie saatetaan joutua sulkemaan Kehä III:n kohdalla. Syynä on nousuaan jatkava tulvavesi.

Tieliikennekeskuksen mukaan on yhä mahdollista, että moottoritie joudutaan sulkemaan lähipäivinä juuri Kehä III:n kohdalla ja liikenne ohjaamaan kiertotielle.

Uudellamaalla on satanut viime päivinä jopa harvinaisen, paikoin myös poikkeuksellisen paljon vettä. Eilen tiistaina Ilmatieteen laitoksen Tulvakeskus kehottikin kansalaisia varovaisuuteen.

– Pahin tulva on vasta edessä. Tulvahuippu on tulossa huomenna torstaina ja ylihuomenna perjantaina, sanoi päivystävä palomestari Stig Granström Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta aiemmin tänään Ylelle. Pelastuslaitoksen mukaan Turun moottoritiellä on odotettavissa ruuhkia myös huomisaamuna.

Tiedotteessaan Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo, että Espoossa esimerkiksi Mankkaanlaaksontie on tulvan peitossa "useiden satojen metrien alueelta". Myös Kauklahdessa ja Lepsämänjoen alueella vesi on tulvinut teille ja kevyen liikenteen väylille.

Kirkkonummella Eestinkyläntie on suljettu liikenteeltä, Vihdissä puolestaan Laurintie, pelastuslaitos toteaa.

Tänään keskiviikkona myös Vantaanjoki on noussut yli tulvarajan Riihimäellä.

Tulvavettä Turun moottoritiellä keskiviikkoaamuna.
Turun moottoritie keskiviikkona.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Ruuhkaa ja tulvavettä Turun moottoritiellä.
Turun moottoritie keskiviikkona.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva