1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kaukonen, Kittilä

Pienen Kaukosen kylän Hiljaisuus-festivaalien järjestäjille 100 000 euroa tukea kulttuurirahastolta

Reidar Särestöniemen ateljeemuseoon Kittilässä tuodaan ensi kesänäkin monitaiteisia konsertteja.

Kaukonen, Kittilä
Hiljaisuusfestivaali Kittilän Kaukosessa
Uula Kuvaja

Kittilän Kaukosen Hiljaisuus-festivaalin järjestäjät ovat saaneet suuren apurahan Suomen kulttuurirahastolta ympärivuotisen toiminnan kehittämiseen ja monitaiteisen konserttisarjan järjestämiseen. Kulttuurirahasto myönsi Taiteilijayhdistys hiljaisuudelle 100 000 euroa.

Yhdistys aikoo järjestää Kittilässä muun muassa monitaiteisia konsertteja, joissa yhdistyvät moderni klassinen musiikki ja esittävät taiteet.

– Konserteissa hyödynnetään jo olemassa olevia teoksia säveltaiteen ja esittävien taiteiden alalta, mutta myös luodaan uutta ja ennen kokematonta taiteellista materiaalia, kulttuurirahaston tiedotteessa kerrotaan.

Särestöniemessä soi

Mukana tapahtumien järjestämisessä ovat Särestöniemen museo, kunta ja alueen matkailuyrittäjät. Kuvataiteilija Reidar Särestöniemen ateljee ja galleria tarjoavat konserteille mieleenpainuvan ympäristön.

Kittilän Kaukosessa on järjestetty Hiljaisuus-festivaali vuodesta 2010 ja lyhyessä ajassa tapahtuma on kerännyt kovasti huomiota ja kiinnostusta ulkomailla saakka. Viime kesän festivaaliohjelmaan voi tutustua täällä (siirryt toiseen palveluun).

Apurahan saaneen Hljaisuuden vuodenajat -hankkeen ensimmäinen konsertti järjestetään kesäkuussa.

Vain kuusi sai

Suomen Kulttuurirahasto on myönsi vuoden 2017 Taide² -apurahoja yhteensä 760 000 euroa kuudelle hankkeelle. Kittiläläisten lisäksi muut hankkeet/toteuttajat ovat Women in Film & Television, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Teatterin tiedotuskeskus TINFO, Universum sekä Esitystaiteen keskus.

Toista kertaa haettavaa apurahaa haki 110 hanketta, joista 10 valittiin toiselle kierrokselle. Hakemusten jatkokehittelyn jälkeen apuraha myönnettiin kuudelle, joista suurin, 190 000 euroa, Women in Film & Television ry:lle.

Korjattu sanamuotoja 12.10. klo 8:56.

Lue seuraavaksi