Puolustusvoimat apuna – Tulvavalleja vahvistetaan Turun moottoritiellä

Liikennevirastossa ollaan toiveikkaita sen suhteen, että tulvavallit pitävät, eikä moottoritietä tarvitse sulkea Espoossa.

tulvat
Ruuhkaa ja tulvavettä Turun moottoritiellä.
Ruuhkaa ja tulvavettä Turun moottoritiellä keskiviikkoaamuna.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Liikennevirasto vahvistaa tulvasuojausta tänään torstaina Turun moottoritiellä Espoossa Kirkkojärven tietyömaan kohdalla. Käytössä on yksi ajokaista molempiin suuntiin.

Tulvavallien vahvistaminen aloitetaan aamun pahimman ruuhkan jälkeen. Liikennevirasto on pyytänyt tulvavallien rakentamiseen apua puolustusvoimilta.

– Noin 30 ihmistä puolustusvoimista on auttamassa rakennustöissä ja heiltä saadaan lainattua säkkejä, sanoo Liikenneviraston liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen.

Hänen mukaansa työmatkalaisten kannattaa eilisen keskiviikon tapaan lähteä töihin tavallista aikaisemmin ja vaihtoehtoisia reittejä esimerkiksi Kehä III:n kautta on syytä harkita.

Hänen mukaansa tulvaveden pinta on saatu pidettyä kurissa viime yön aikana. Lisää sateita on luvassa ja Jaatinen uskoo, että tulvaveden pinta nousee entisestään.

– Tulvahuippu on perjantain–lauantain tienoilla, pohtii Jaatinen.

Hän on toiveikas sen suhteen, että tulvavallit pitävät, eikä moottoritietä tarvitse sulkea. Siinä tapauksessa, että tulvavallit pettävät, on liikenteen kuljettava käytännössä Kehä III:n kautta.

– Katuverkko Espoon keskuksen kautta ei vedä sellaista määrää vaan Helsinkiä on lähestyttävä Kehä III:n kautta, hän sanoo.

Kirkkojärven koulun viereinen leikkipuisto jäi veden alle Espoossa keskiviikkona 11. lokakuuta 2017.
Kirkkojärven koulun viereinen leikkipuisto jäi veden alle Espoossa keskiviikkona 11. lokakuuta.Jaana Vaahtio / Lehtikuva

Ongelmia myös muualla Etelä-Suomessa

Liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatisen mukaan vesi on tulvinut teille myös muualla pääkaupunkiseudulla.

Vihdintiellä kehä kolmen pohjoispuolella on pienehkö tulvapaikka. Tie saadaan pidettyä auki, mutta alennetuin nopeuksin, sanoo Jaatinen. Muita ongelmallisia kohtia on Sipoossa, Kirkkonummella, Vihdissä.

– Jos katsoo koko Etelä-Suomea, niin valtion tieverkolla ei ole suljettuja teitä tulvan vuoksi, hän sanoo.

Lue myös:

Sade-ennätyksiä hätyytellään: Työmaat viivästyvät, tiet heikentyvät ja juurestilat ovat ongelmissa

Turun moottoritie pysyy auki – ainakin tämän illan ajan