Valtakadun ja Yliopistonkadun risteysalueen liikennevalot alkavat toimia torstaina

Hallituskadun, Valtakadun ja Yliopistonkadun katutyöt valmistuvat tällä viikolla kahden kesän mittaisen urakan päätteeksi.

Rovaniemi
Näkymä Yliopistonkadulta Valtakadun suuntaan
Rovaniemen kaupunki

Paljon keskustelua herättäneet liikennevalot otetaan testikäyttöön torstaina Valtakadun ja Hallituskadun risteyksessä, Valtakadun ja Jorma Eton tien risteyksessä sekä Yliopistonkadun ja Vapaudenkadun risteyksessä. Liikennevalojen tarkoitus on muun muassa varmistaa kevyen liikenteen turvallinen kulku.

Rovaniemen kaupungin mukaan liikennevalojen ajoitusta säädetään tarpeen mukaan testikäytön aikana.

Katuremontin yhteydessä kaista- ja kääntymisjärjestelyt ovat muuttuneet. Esimerkiksi Vapaudentieltä Yliopistonkadulle tultaessa autoilijoille on kaksi kaistaa, joista kaupunkiin menijät ryhmittyvät vasemmalle ja Ounasvaaran suuntaan menijät oikealle. Aiemmin molemmat käyttivät samaa kaistaa.

Katujen lisäksi remontissa on uusittu vesi- ja viemäriverkostoa sekä uusittu kaukolämpöputkia ja tietoliikennekaapelointeja. Viihtyisyyttä on lisätty graniittikiveyksillä sekä puu- ja pensasistutuksilla.

Rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2016. Urakan aloittanut Situra Group Oy ajautui konkurssiin syksyllä 2016. Urakkaa jatkoi tarjouskilpailussa toiseksi tullut Veljekset Toivanen Oy. Rovaniemen kaupungin mukaan työt valmistuvat lähes alkuperäisen aikataulun mukaisesti Situran konkurssista huolimatta.