1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Bjarne Kallis

Bjarne Kallis erosi kyytikeskusyhtiö Speysin hallituksesta

Hallinnon eettisyyteen perehtynyt professori piti eilen Ylen haastattelussa kaupunginvaltuuston puheenjohtajan roolia ongelmallisena.

Kuva: Heini Holopainen / Yle

Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Bjarne Kallis (kok.) on eronnut Soiten kyytikeskusta pyörittävän Speys Oy:n hallituksesta.

Yle uutisoi eilen, että hallinnon eettisyyttä tutkinut professori pitää valtuuston puheenjohtajan roolia kyytipalveluyhtiössä ongelmallisena. Vaasan yliopiston emeritusprofessori Ari Salmisen mukaan kyseessä on tilanne, jossa voi syntyä epäilyjä päättäjän esteellisyydestä eli siitä, onko hän kunnan päätöksen tekijänä ohjaamassa palveluja ja niiden tilausta.

– Monessa uutislähteessä minun asemani on kiinnostavampi kuin itse toiminta siinä yhtiössä. Kun olen todennut, että minun takiani saattaa kaupungista tai yhtiöstä saattaa syntyä kielteinen kuva, niin tämän takia oli viisainta, että eroan Speysin hallituksesta ettei minun takiani kaupungin tai yhtiö kuva huononisi, sanoo Kallis.

Kallis nimettiin Speysin kolmijäseniseen hallitukseen 21.4.2017 sen jälkeen kun yhtiö oli voittanut Soiten tarjouskilpailun Kyytikeskus-palvelun tuottamisesta. Kallis ei tuolloin ollut vielä valtuuston puheenjohtaja.