yle.fi-etusivu

Kanadan pääministeri Justin Trudeau: Myös pojat kasvatettava feministeiksi

Feminismi ei ole vain uskoa sukupuolten tasa-arvoon, vaan myös sen ymmärtämistä, että kun kaikki ovat tasa-arvoisia kaikki ovat vapaampia, Trudeau kirjoittaa.

sukupuolten tasa-arvo
Justin ja Sophie Trudeau sekä heidän poikansa Hadrian kävelevät punaista mattoa pitkin lentokentällä.
Justin ja Sophie Trudeau sekä heidän poikansa Hadrian heinäkuussa Hampurissa, jossa Trudeau osallistui G20-maiden kokoukseen.Carsten Koall / EPA

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kehottaa lehtikirjoituksessa ihmisiä kasvattamaan lapsensa feministeiksi.

Trudeau toteaa Marie Claire -lehdessä, (siirryt toiseen palveluun) että hän kasvattaa puolisonsa Sophien kanssa sekä tyttärensä Ellan että poikansa Xavierin ja Hadrienin feministeiksi.

– Sukupuolten tasa-arvo ei ole vain naisten ja tyttöjen asia. Hyödymme kaikki, jos naisilla ja tytöillä on samat mahdollisuudet kuin pojilla – ja tämän toteutuminen riippuu kaikista meistä, hän sanoo.

Trudeaun mukaan pojilla on valta ja vastuu muuttaa seksismin kulttuuri ja hän haluaa poikiensa ymmärtävän sen.

– Haluan poikieni välttyvän paineelta tietyntyyppiseen maskuliinisuuteen, joka vahingoittaa miehiä ja ihmisiä heidän ympärillään. Haluan heidän olevan vaivattomasti omia itsejään ja feministejä, jotka puolustavat sitä, mikä on oikein ja jotka voivat katsoa itseään ylpeänä peiliin.

Trudeau huomauttaa, ettei feminismi ole pelkästään uskoa naisten ja miesten tasa-arvoon. Se on myös sen ymmärtämistä, että kun kaikki ovat tasa-arvoisia kaikki ovat vapaampia.

Hänen mukaansa lasten kasvattaminen feministeiksi on sen tunnustamista, että kaikilla on osansa tasa-arvoisen maailman rakentamisessa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Seksuaalinen häirintä

Anna Kontula A-studiossa: "On kansanedustajia, jotka tulevat niin metsästä, etteivät he ole huomanneet meidän elävän 2000-lukua”

Talvisää

Painava lumi painoi kuplahalleja kasaan pääkaupunkiseudulla – Päivystävä palomestari: "Mitään ei ollut tehtävissä enää"

Itävalta

Itävallan kaasuonnettomuus aiheutti rajun hinnannousun – Italiaan julistettu hätätila

Talvisää

Meteorologin varoitus: yö pakastaa vetiset tienpinnat etelässä – pohjoisessa piiskaavaa lumipyryä