Elinkeinoministeri Lintilä: Haluan säilyttää alueellisen lentoasemaverkoston nykyisellään

Valtion omistajaohjauksesta vastaavan elinkeinoministeri Mika Lintilän mielestä kenttien karsintauhan sijaan nyt pitää panostaa kehittämiseen.

lentokentät
Kaksi lentokonetta Kemin lentokentällä.
Muun muassa Kemi-Tornion lentoasema on ollut lopettamishuhujen kohteena.Jarno Tiihonen / Yle

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) haluaa säilyttää alueellisen lentoasemaverkoston nykyisellään. Lintilän mielestä tilannetta pitää katsoa koko kansantalouden näkökulmasta, eikä ajatella vain yhden yrityksen etua.

– Maakuntakentät ovat alueellinen elinvoimatekijä ja osa viennin verisuonistoa. Suomen vientitulot tulevat koko maasta ja monen yrityksen näkökulmasta maakuntakenttä on elinehto, Lintilä korostaa tiedotteessaan.

Lintilän mielestä lentokenttien karsintauhan sijaan nyt pitää panostaa maakuntakenttien kehittämiseen.

– Esimerkiksi Norjassa lennonohjauspalvelua hoidetaan etänä uuden teknologian avulla. Tämän pitäisi olla mahdollista myös Suomessa. Elinkeinopoliittisesta näkökulmasta pidän myös tärkeänä, että meillä on suoria kansainvälisiä yhteyksiä joiltakin alueellisilta lentoasemilta keskeisiin lentoliikenteen keskuksiin.

Lintilä nostaa esiin myös matkailun merkityksen. Hänen mielestään hyvä saavutettavuus on matkailun yksi keskeinen menestystekijä ja esimerkiksi kiireisillä aasialaisilla on vain harvoin useita viikkoja aikaa tutustua Suomen nähtävyyksiin.

Keskiviikkona Kemissä vieraillut Lintilä vastaa Finavian ja Finnairin omistajaohjauksesta.