Vesihäiriöt yllättivät Kuopiossa – katso tästä, mihin kaikkeen häiriöt vaikuttavat

Vedenlaatuhäiriöt ovat vaikuttaneet ainakin toimintoihin KYSillä, pääterveysaseman suunhoidossa ja ravintoloissa.

Kuopio
Kuopion Veden vedenjakelupiste Kuopion torilla.
Juha Vauhkonen / Yle

Kuopion keskustan alueen vedenlaatuhäiriöt ovat aiheuttaneet yllättäviä ongelmia kaupungin toimintoihin. Kuopion yliopistollisessa sairaalassa muun muassa vauvojen tehohoidossa on siirretty pulloveteen. Leikkaushoidot ja laboratoriopalvelut on vielä toiminnassa. Lue lisää KYSin tilanteesta täältä.

Kuopion pääterveysaseman hammashoidon vastaanottoajat on peruttu torstailta. Myös perjantaiaamun ajat on peruttu, mistä on ilmoitettu potilaille puhelimitse. Tarve perjantai-iltapäivän hammashoitoaikojen perumiseen katsotaan perjantain aikana tilanteen mukaan.Pääterveysasemalla on ollut katkoksia veden saamisessa tai vettä ei ole tullut riittävällä paineella suun terveydenhuollossa käytettäviin laitteisiin.

Terveydenhuollon varattuihin aikoihin vedenlaatuhäiriöt eivät toistaiseksi ole vaikuttaneet, kertoo palvelualuejohtaja Markku Tervahauta. Peruutettujen hammaslääkäriaikojen korvaavista ajoista ilmoitetaan myöhemmin, kun vedenlaatuhäiriöt saadaan kuriin.

Kuopion uimahallissa suihkujen vesi on myös ruskeaa, mutta halli on kuitenkin auki käyttäjille. Altaan vesi on normaalissa kunnossa, sillä se kuuluu suljettuun kiertoon.

Kuopion uimahallin allas.
Tältä Kuopion uimahallin altaassa näytti tänään. Vedenlaatuhäiriöt eivät vaikuta altaan veteen.Juha Vauhkonen / Yle

Keskustan ravintoloissa suurin osa lounaista on saatu tehtyä normaalisti. Puhdas juomavesi joudutaan kuitenkin hakemaan vedenjakelupisteeltä. Jos tilanne jatkuu, vesihäiriöt voivat hankaloittaa perjantain lounaiden valmistusta.

Käyttövesi on ollut Kuopion keskustassa tänään värjäytynyttä. Kuopion Vesi on saanut runsaasti ilmoituksia ruskeasta hanavedestä torstaiaamun aikana. Kuopion veden asiakkaille tietoja häiriöstä antaa tarvittaessa Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystäjä, puh. 185 362 tai asiakaspalvelu virka-aikana puh. 044 718 5353, 044 718 5354 tai 044 718 5355.

*Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti. *Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä. Myös pyykinpesua on syytä välttää.

Veden värjääntymisen on aiheuttanut päävesijohdon saneerauksen yhteydessä vesijohdosta irronnut sakka.

Korjaus 14.30: Toisin kuin artikkelin aikaisemmassa versiossa luki, KYSissä ei ole lopetettu dialyysihoitoja. Ne toimivat suodatetun veden varassa.

Päivitys 17.53: Lisätty tieto perjantain perutuista hammashoitoajoista.