Seuratalo Sampo on myyty – ostaja on kotkalaisyrittäjä Ismo Räty

Juhlatalona ja liikuntapaikkana tunnetun seuratalon toiminta Karhulassa jatkuu kuten ennenkin.

seurantalot
Seuratalo Sampo Karhulassa
Juha Korhonen/Yle

Kotkan Karhulassa sijaitseva Seuratalo Sampo vaihtaa omistajaa.Urheiluseura Karhulan Katajaiset myy rakennuksen kotkalaisen yrittäjän Ismo Rädyn yhtiölle. Rädyn omistama Karhulan Hovi jatkaa seuratalon toimintaa.

Seuratalossa on 1920-luvun alusta järjestetty häitä ja muita juhlia sekä pelattu sulkapalloa, lentopalloa ja harrastettu muuta liikuntaa.

Omistajan vaihtuessa olemassa olevat varaukset säilyvät varauskalenterissa. Ostaja toivoo, että myös yhteistyökumppanit voivat jatkaa yhteistyötä kuten ennenkin.

Kauppasummaa ei kerrota julkisuuteen. Saaduilla rahoilla urheiluseura keskittyy urheilijoidensa tukemiseen.

– Me olemme urheiluseura. Päivittäiseen toimintaan tällaisella talolla ei ole enää ollut samaa merkitystä kuin ennen. Rahat käytetään ydintoimintaamme; eri-ikäisten lasten, nuorten ja aikuisten harraste- ja kilpayleisurheiluun, Karhulan Katajaisten puheenjohtaja Lauri Vuorinen sanoo.

Ismo Rädyn yhtiö Kotkan Saaret Oy:llä on mittavaa matkailutoimintaa. Räty osti Kotkan edustalla sijaitsevat Rankin ja Kirkonmaan linnoitussaaret vuonna 2015. Puolustusvoimien varuskunta-alueena olleet suljetut saaret avattiin yleisölle saman vuoden kesällä.

Räty on hankkinut omistukseensa myös ravintola Tulikukon Kotkan Sapokassa ja hotellikäytössä olleen Karhulan Hovin kartanon. Kaupat molemmista tehtiin vuoden 2017 tammikuussa. Karhulan Hovin hotelli avattiin uudelleen viime kesänä ja ruokaravintola syyskuun lopulla.