yle.fi-etusivu

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan toi sakkotuomion entiselle kunnanvaltuutetulle

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 40 päiväsakkoa Kangasalan valtuustossa viime kaudella toimineelle miehelle tummaihoisia maahanmuuttajia koskevasta kirjoittelusta Facebookissa.

kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Tampereen oikeustalo
Antti Eintola / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Kangasalan entisen kunnanvaltuutetun 40 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Syynä olivat tummaihoisia maahanmuuttajia koskevat kirjoitukset, jotka olivat esillä Facebookissa elokuusta 2015 viime kesään saakka.

Mies oli kunnanvaltuutettuna vuosina 2013-2016 ja jätti Kangasalan valtuuston viime vuodenvaihteessa. Hän oli ensin perussuomalaisten edustaja, mutta perusti myöhemmin oman valtuustoryhmän.

Aikaisempaa kuuluisuutta mies on saanut mm. vuonna 2013, kun hän osallistui natsitervehdykseen Helsingissä järjestetyn Hetero Pride -tapahtuman yhteydessä. Sen seurauksena mies erotettiin Kangasalan perussuomalaisten valtuustoryhmästä ja erosi puolueesta valtuustoryhmän päätöksen jälkeen.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Politiikka

Analyysi: Vastaehdokkaat haastoivat Niinistöä Ylen tentissä – samalla he pelasivat kärkiehdokkaan pussiin

NHL

Filppula jälleen vireessä, nosti kiekon hienosti yläkulmaan

Brexit

Theresa Mayn brexit-puheet saivat EU-johtajilta aplodit

Alkoholilainsäädäntö

Tuleeko nelosolut ruokakauppoihin? Eduskunnassa luvassa jännitysnäytelmä, kun edustajat äänestävät alkoholin prosenttirajasta