Suomi kutsuu Turkin suurlähettilään keskusteluun suomalaistoimittajan vankeustuomion takia

Asiasta ovat sopineet presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Timo Soini.

sananvapaus
Toimittaja Ayla Albayrak.
Ayla AlbayrakJuha Heikanen / Yle

Suomen ulkoministeriö kutsuu Turkin suurlähettilään keskusteluun suomalaistoimittaja Ayla Albyrakin vankeustuomion takia.

Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan, että presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Timo Soini ovat sopineet asiasta.

Lisäksi presidentti Niinistö lähettää kirjeen Turkin presidentille Recep Tayyip Erdoganille.

Albayrak on tuomittu Turkissa kahdeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi vankeuteen Turkin kurdialueella tekemänsä reportaasin takia.

Yhdysvaltalaiselle Wall Street Journalille työskentelevä Albayrak on sekä Suomen että Turkin kansalainen. Hän on tällä hetkellä New Yorkissa.

Turkin tilanne on huolestuttanut Suomen valtiojohtoa jo pitkään. Viimeksi Turkin ihmisoikeustilanteeseen on reagoitu suoraan noin kolme viikkoa sitten, kun Soini tapasi Turkin ulkoministerin.

Lue lisää:

Suomalainen huipputoimittaja sai Turkissa tuomion "terrorismipropagandan levittämisestä" – Journalistien tilanne vaikeutuu entisestään maassa

Suomalaistoimittajan kahden vuoden vaino – Yle julkaisee vaiettuja yksityiskohtia, miten Turkki ajoi läpi tuomion “terrorismipropagandasta” Ayla Albayrakille

Vakoojaksi kutsumista, pidätyksiä ja "maalitusta" – toimittajan työ on riskialtista Turkissa

Lähteet: Yle