Sataedu irtisanoo enimmillään 12 – säästöjä pitäisi löytää yli kahdella miljoonalla eurolla

Ammattiopisto Sataedun toukokuussa alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Väki on vähentynyt tähän mennessä jo 19 henkilöllä.

yhteistoimintamenettely
Sataedun oppilaitos Ulvilassa, kyltti seinässä
Antti Laakso / Yle

Sataedun keväällä alkaneissa yt-neuvotteluissa ilmoitettiin, että vähennystarve on enimmillään 35 henkilötyövuotta. Nyt, kun osa työntekijöistä on eläköitynyt ja määräaikaisia työsuhteita on päättynyt, on henkilökuntaa 19 vähemmän.

Vielä pitäisi säästää, joten Sataedu on päättänyt irtisanoa enimmillään 12 henkilöä. Myös kahden työntekijän työsuhde saatetaan osa-aikaistaa ja muutamalla henkilöllä voi olla odotettavissa muutoksia työtehtäviin.

Yt-neuvottelujen tarve johtui ammatillisen peruskoulutuksen rahoituksen vähenemisestä. Se on vähentynyt viime vuodesta 14 prosenttia ja vuodesta 2013 noin 30 prosenttia.

Tälle ja ensi vuodelle haetaan nyt yli kahden miljoonan euron säästöjä. Niitä saadaan henkilöstökulujen lisäksi muun muassa käytössä olevia kiinteistöjä vähentämällä.

Sataedussa on noin 3 000 opiskelijaa. Sataedun toimipaikat sijaitsevat Harjavallassa, Huittisissa, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Nakkilassa ja Ulvilassa. Niiden lisäksi koulutuksia järjestetään Rauman, Tampereen ja Turun toimipisteissä.