1. yle.fi
  2. Uutiset

Elintarvikevienti pääosassa Kiinan suurlähettilään vierailulla Seinäjoella

Kiinan suurlähettilään vierailulla pyritään erityisesti edistämään eteläpohjalaisten elintarvikeyritysten vientimahdollisuuksia Kiinaan.

kansainväliset suhteet
Suurlähettiläs Chen Li seurueineen vierailulla Seinäjoella.
Suurlähettiläs Chen Li seurueineen vierailulla Seinäjoella.Yle

Seinäjoella tänään torstaina vieraillut Kiinan suurlähettiläs Chen Li kehuu Suomen ja Kiinan välisiä suhteita. Maidenvälisten suhteiden ohella hän korosti maakunta- ja kaupunkitason yhteistyön merkitystä.

– Yhteistyössä myös alueellinen taso on tärkeää. Toivon, että yhteistyö jatkuu ja kehittyy, Chen Li sanoo.

Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäen mukaan Kiinan suurlähettilään vierailua Seinäjoelle on toivottu pitkään. Seinäjoella suurlähettilään ohjelmassa on vierailu alueen vientiyrityksissä Atrialla, Valiolla ja Mallaskosken panimolla.

– Elintarviketeollisuus on vierailun kärkenä. Kun ohjelmaa on rakennettu, pääargumentti on ollut tutustua sellaiseen toimintaan, mikä voi edistää Kiinan vientiä ja tuontia, Jorma Rasinmäki sanoo.

– Tavoitteemme on tutustua suurlähettilääseen. Keskustelemme siitä, millaisia ovat Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan Kiina-yhteydet tällä hetkellä ja tulevaisuudessa.

Vaikuttavat markkinat

Yksi vierailun isännistä on Atria Oyj:n toimitusjohtaja Juha Gröhn. Atria on vienyt sianlihaa Kiinaan keväästä alkaen.

– Kiinan markkinakoko on vaikuttava. Nyt puolen vuoden ajan olemme olleet vaikuttuneita siitä ammattitaidosta ja systematiikasta, mikä Kiinalla on elintarvikkeiden tuonninhallinnan ja koko prosessin osalta. Kaikki on mennyt mallikkaasti ja sujuvasti, Gröhn sanoo.

Suurlähettiläs seurueineen tutustuu Seinäjoella myös päiväkoti Wihreään Willaan ja vierailee illalla SJK-HJK -jalkapallo-ottelussa.

Perjantaina ohjelmassa on Pandatalon harjannostajaiset Ähtärissä.

Lue seuraavaksi