Priya, 14, työskenteli Ylen uutispomona päivän ja ihastutti itsevarmalla esiintymisellään – katso video

Priya Härkönen pohtii, että haastavinta uutisaiheiden valinnassa on tietää, mikä ihmisiä oikeasti kiinnostaa.

työelämä
Uutisvideot: Priya Härkönen uutislähetyksessä
Uutisvideot: Priya Härkönen uutislähetyksessä

Keskiviikkona Ylen yhteiskuntatoimituksen päällikön Jukka Nivan saappaisiin päiväksi astunut 14-vuotias Priya Härkönen pitää päiväänsä onnistuneena ja monipuolisena kokemuksena.

– Oli erittäin mielenkiintoista valita uutisaiheita ja olin tyytyväinen juttuun, jonka teetätin nuorten halusta ja pyrkimyksistä rajoittaa itse kännykän käyttöään. Jutun tulokulma oli juuri sellainen kuin halusinkin, Härkönen kertoo.

Lukuisissa päivittäisissä kokouksissa istumista Härkönen luonnehtii kiinnostavammaksi kuin koululuokassa olemista.

– Osa aiheista oli sellaisia, joista en niin paljon ymmärtänyt, mutta kaikki oli varmasti todella hyödyllistä, Härkönen sanoo.

Joka päivä oppii jotakin uutta.

Priya Härkönen

Uutisten parista työskentelystä ensikokemuksensa saanut Härkönen näkee työn kiinnostavana, koska siinä oppii uutta joka päivä.

– Tilanne elää jatkuvasti. Työ ei ole ainakaan yksitoikkoista.

– Haastavinta uutisaiheiden valinnassa tuntuu olevan se, että tietää, mikä oikeasti kiinnostaa ihmisiä ja millä tavalla juttu tavoittaa mahdollisimman monta ihmistä. Vaikuttaa tärkeältä löytää konkreettisia esimerkkejä jutun kertomisen tueksi, Härkönen pohtii.

Härköselle on tullut päivästä Ylessä runsaasti palautetta, erityisesti on kiitelty hänen luontevaa ja itsevarmaa esiintymistään eri välineissä.

Priya Härkösen äiti Kirsi Härkönen sanoo olevansa yllättynyt, että ”Girls take over” –kampanja, jota Prian päivä Ylessäkin oli osa, on saanut niin paljon positiivista palautetta ja myös esimerkiksi hänen oma Facebook-tilinsä on täyttynyt onnitteluista.