Linnanmäen Vekkulan sisuskalut huutokaupataan

400 000 vierasta vuodessa ovat käyneet 56 vuotta vanhan talon kunnolle. Osaa sisustuksesta käytettäneen uudessa Vekkulassa.

huvipuistot
Linnanmäen legendaarinen Vekkula puretaan.
Linnanmäen Vekkulan liikkuvat portaat ovat olleet yksi yleisön kestosuosikeista.Linnanmäki

Marraskuun lopussa Linnanmäen huvipuiston ystäville tulee erikoinen mahdollisuus ostosten tekoon: Linnanmäen Vekkulan sisustus huutokaupataan ainakin osittain, kertoo Svenska Yle Huvudstadsregionen.

Vekkula on ollut yksi Linnanmäen suosituimmista vierailukohteista. Se perustettiin Linnanmäelle jo vuonna 1961.

– Vuosittain Vekkulassa käy 400 000 vierasta, minkä takia talo on aika kulunut, sanoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Syyskuussa julkistettiin uutinen Vekkulan sulkemisesta ja myymisestä. Olympiastadionin penkkimyynnistä inspiroituneena Linnanmäki on päättänyt, että Vekkulan osat pannaan tarjolle huutokauppaan.

Linnanmäen legendaarinen Vekkula puretaan.
Vekkulan osia aiotaan huutokaupata marraskuun lopulla.Linnanmäki

– Kun suljemme kesäkauden päätteeksi, dokumentoimme kaiken, mitä talossa on ja katsomme, mitä siitä voidaan myydä ja mitä puolestaan säilyttää ja käyttää tulevassa uudessa Vekkulassa.

Yleisön suosikit ovat selvillä

Kun Vekkulan sulkemisesta päätettiin, samalla kysyttiin, mitkä osat talosta ovat olleet yleisön suosikkeja.

– Saimme kolmessa viikossa 8 000 vastausta. Suosituimmat paikat olivat vino huone, liukumäki ja liikkuvat portaat. Ainakin liukumäki tullaan huutokauppaamaan, sanoo Adlivankin.

Uutinen ruotsiksi löytyy täältä.