Vedenlaatuhäiriöt jatkuneet Kuopiossa ainakin yöhön saakka – kolme vedenjakelupistettä käytössä

Kuopion Vesi lupaa tiedottaa tilanteesta viimeistään perjantaina aamuyhdeksältä.

Kuopio
Sairaalan henkilökunta hakee vettä tankkiautosta.
Muun muassa KYS on ollut ongelmissa värjääntyneen veden vuoksi.Toni Pitkänen / Yle

Vesijohtoveden laadussa voi olla yhä häiriöitä Kuopion keskustassa ja lähialueilla.

Kuopion Vesi tiedotti torstaina ennen puolta yötä, että värjääntynyttä vettä on tullut hanoista ainakin keskustan, Haapaniemen, Niiralan, Puijonlaakson, Inkilänmäen, Pihlajalaakson ja Julkulan alueilla.

Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti. Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja myös pyykinpesua on syytä välttää. Vettä voi kuitenkin käyttää muun muassa WC:n huuhteluun.

Kuopion Vesi käy läpi tilannetta perjantaiaamuna ja lupaa tiedottaa tuoreimman häiriötilanteen (siirryt toiseen palveluun) viimeistään kello 9. Käytössä on kolme vedenjakelupistettä, joista voi hakea juomavettä omaan astiaan.

Jakelupisteet ovat Kuopion torilla, Kirkkokadun ja Varastokadun kulmauksessa Gustav Raninin muistomerkin läheisyydessä sekä Alavan kirkon Valkeisenlammen puolella olevalla pysäköintialueella. Aiemmin vesipiste oli myös Männistön Teboilin pihassa, mutta se suljettiin värjääntyneen veden vuoksi.

Useita viikkoja kestänyt vesijohtoremontti eteni torstaina vaiheeseen, joka irrotti putkistosta sakkaa ennakoitua enemmän ja sitä levisi odotettua laajemmalle alueelle.

Esimerkiksi Kuopion yliopistollinen sairaala oli vaikeuksissa, mutta potilasturvallisuus ei kuitenkaan vaarantunut. KYSin johto pitää perjantaina aamulla kokouksen ja kertoo sen jälkeen, vaikuttaako värjääntynyt vesi vielä sairaalan toimintoihin. Torstaina värjääntynyt vesi aiheutti pulmia muuallakin, muun muassa terveysasemalla, ravintoloissa ja uimahallissa.

Kuopion Vesi on pahoitellut tilannetta. Se aikoo ottaa marraskuussa käyttöön häiriöistä varoittavan tekstiviestipalvelun.