Hyppää sisältöön

Satakunnan Kansa: Porin tuberkuloosikuolemassa ei epäillä hoitovirhettä

Ulkomaalaistaustainen pitkään Porissa asunut ja työskennellyt mies kuoli tuberkuloosiin viime kuussa Satakunnan keskussairaalassa.

Satakunnan keskussairaalassa Porissa viime kuussa tapahtuneessa tuberkuloosikuolemassa ei epäillä hoitavan lääkärin tehneen virhettä.

Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntatautien hoidosta vastaava lääkäri, infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä sanoo Satakunnan Kansassa (siirryt toiseen palveluun), että tapaus on tutkittu perusteellisesti. Oireiden perusteella potilaan arvioitiin sairastavan kurkunpään syöpää.

– Tosiasia on, että diagnoosi viivästyi. Se on hyvin valitettavaa. Potilaan oireet olivat kuitenkin epätyypillisiä tuberkuloosille. Tärkein oire olivat nielemisvaikeudet. Sen perusteella hänellä epäiltiin kurkunpään syöpää, sanoo lehdessä.

Uusitalo-Seppälä myöntää, että tuberkuloosia olisi silti voitu epäillä, koska keuhkojen ja kurkunpään tuberkuloosiin kuollut mies oli tullut Suomeen maasta, jossa tuberkuloosia esiintyy vielä runsaasti.

Satakunnan sairaaanhoitopiiiri kertoi ensitiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että tuberkuloosiin sairastunut henkiilö oli hakeutunut hoitoon niin myöhään, että häntä ei voitu enää hoitaa.

Sairaanhoitopiiri kartoitti heti kuolemantapauksen jälkeen kaikki tuberkuloosille altistuneet ihmiset kuolleen lähipiiristä. Uusia tautitapauksia ei ole ilmennyt. 

Tuberkuloosi on Suomessa harvinainen tauti. Kuolemantapauksen vuoksi Satakunnan sairaanhoitopiiri lähettää kaikillle maakunnan lääkäreille muistutuksen tuberkuloosista.

.
.