Lahden keskustan puukotus olisi voinut muuttua ammuskeluksi – tapaus syyteharkintaan

Toinen vangituista miehistä yritti useaan kertaan laukaista käsiasetta, joka hänellä oli hallussaan. Tapaus sattui elokuun alussa Lanun aukiolla.

Syyteharkinta
Päijät-Hämeen käräjäoikeuden kyltti Lahdessa
Mika Halme / Yle

Lahden keskustassa elokuun alussa tapahtunut puukotus olisi voinut muuttua myös ammuskeluksi. Lanun aukiolla sattuneessa välikohtauksessa uhri sai hengenvaarallisia vammoja teräaseesta.

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi Lahdessa elokuun alussa tapahtuneen tapon yrityksen esitutkinnan. Juttu siirtyy nyt syyteharkintaan. Kahta miestä epäillään tapon yrityksestä.

Toinen miehistä yritti useita kertoja laukaista käsiasetta, joka hänellä oli hallussaan. Ase ei kuitenkaan toiminut, ja mies löi uhria teräaseella. Uhri sai hengenvaaralliset vammat.

Ennen yhteenottoa kaksi epäiltyä oli huudellut uhrille ja toiselle miehelle rasistisia kommentteja, minkä vuoksi juttua on tutkittu viharikoksena.

Miehen lisäksi tapauksessa oli mukana myös toinen mies, jonka rooli tapahtumaketjussa oli niin merkittävä, että häntäkin epäillään todennäköisin syin tapon yrityksestä. Poliisi kertoo, että mies oli avunantajana tilanteessa, mutta ei käyttänyt aseita. Poliisi ei kerro enempää miehen osuudesta tapahtumiin.

Molemmat miehet ovat vangittuina. Tapon yrityksestä epäillyt ovat syntyneet vuosina 1995 ja 1988.

Jutussa on kolmaskin tekijä, jota epäillään pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta. Myös puukotuksen uhria ja toista ulkomaalaistaustaista miestä on kuulusteltu pahoinpitelystä epäiltyinä, koska hekin osallistuivat puukotusta edeltäneeseen käsirysyyn.

Ulkomaalaistaustaiset miehet ovat asuneet Suomessa pitkään eivätkä ole turvapaikanhakijoita.