Hovioikeus kovensi autosta ammuskelun tuomioita – myös kuski tuomittiin murhayrityksestä

Hovioikeuden mielestä Kerimäen reilun vuoden takaisen ammuskelujutun kumpikin tekijä on syytä tuomita murhan yrityksestä. Toinen mies ampui kohti uhria autosta, jota toinen mies ajoi.

murhayritykset
Itä-Suomen hovioikeus Kuopiossa.
Itä-Suomen hovioikeus Kuopiossa.Toni Pitkänen / Yle

Itä-Suomen hovioikeus on koventanut Kerimäen reilun vuoden takaisen ampumistapauksen tuomiota. Vuoden 2016 syyskuussa tapahtuneesta pahoinpitelystä ja ammuskelusta tuomittiin nyt kaksi miestä murhan yrityksestä.

Aiemmin Etelä-Savon käräjäoikeus oli tuominnut toisen murhan yrityksestä ja toisen vain avunannosta murhan yritykseen. Toisen tuomio pysyi seitsemässä ja puolessa vuodessa vankeutta ja toisen tuomio koveni vuodella, viiteen ja puoleen vuoteen.

Murhayrityksestä tuomitut miehet olivat pahoinpidelleet kolmatta miestä ja ampuneet häntä kohti järeällä revolverilla kuitenkaan osumatta. Kovemman tuomion saanut mies oli ampunut autosta toisella autolla paennutta uhria. Lievemmän tuomion murhan yrityksestä nyt hovioikeudessa saanut toinen mies oli ajanut autoa, josta hänen rikoskumppaninsa ampui.

Yksi koventamisen perusteita oli juuri se, että kuski olisi voinut lopettaa takaa-ajon, mutta hän oli jatkanut ensimmäisen ammutun laukauksen jälkeenkin.