Hyppää sisältöön

Kivisaari: Kittilässä syytettyjen asema selviää valtuuston kokouksessa marraskuussa

Kittilän kunnanvaltuutettu Yrjötapio Kivisaari (kesk.) pitää hyvänä, että nyt sotkuista päästään puhumaan avoimesti.

Kittilän kunnanvaltuusto on aloittamassa kokoustaan 29 elokuuta 2016. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

Kittilän kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja, keskustan uusi valtuutettu Yrjötapio Kivisaari ei ole syytettyjen listalla. Hän pitää hyvänä sitä, että syytteiden nostamisen jälkeen asiasta päästään puhumaan avoimesti.

– Nyt tämä pitkäaikainen vyyhti alkaa pikku hiljaa purkaantumaan, ja päästään näitä asioita julkistamaan. Se tarkoittaa tietysti myös sitä, että käräjäoikeus alkaa käsittelemään asiaa.

– Kuntalaiset alkaa nyt saada pikku hiljaa tietoa tästä asiasta. Meidän kaikkien valtuutettujen täytyy pitää huolta siitä, että ei anneta näiden asioiden vaikuttaa vaan hoidetaan kunnan asioita kuitenkin säntillisesti ja ajallaan. Siitä me pidetään huolta.

Kivisaari muistuttaa, että syytettyjen asemasta on menossa jo prosessi kunnan päätöksenteossa.

– Se etenee niin, että marraskuun puolessa välissä suurin piirtein saadaan siihen jonkinlaista kantaa kunnanvaltuustolta ja asiaa hoitavalta taholta. Uskon, että siinä vaiheessa tämä asia tulee selviämään.

– Toivon, että tässä tulee kaikkia asiat esille. Nyt myöskin ne henkilöt, jotka ovat olleet tutkinnan kohteena, pääsevät esittämään oman kantansa, koska heillä on ollut vaitiolovelvollisuus tämän tutkinnan aikana.

Lue myös:

.
.