1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Uusimaa

Mikä on mielestäsi kaunein uusmaalainen paikka? Yle kartoittaa upeimpia kolkkia pääkaupunkiseudun ulkopuolelta

Asutko poikkeuksellisen tunnelmallisen tai mieleenpainuvan metsän, kalliojärven, kirjaston tai kylän kulmilla Uudellamaalla? Kerro siitä meille!

Uusimaa
Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha Helsingissä.
Tiina Jutila / Yle

Metsässä on kohta, jossa sammalet pullistelevat askelten ulottumattomissa. Kirjaston takana salaisessa sopukassa rehottavat laventelipuskat vievät ajatuksissa kauas pois. Erään tietyn kalliojärven lämpö ja kimallus kauniina kesäpäivänä ei koskaan unohdu. Sitä yhtä vanhaa pitsihuvilaa en koskaan kyllästy katselemaan.

Onko jokin noista kenties sinun salainen sopukkasi, jonka tuomasta ilosta ja hyvästä mielestä haluaisit kertoa myös muille?

Yle etsii kauniita, ehkä jopa kauneimpia uusmaalaisia paikkoja. Koostamme vinkkienne perusteella artikkelin, josta voi olla hyötyä vaikkapa viikonloppuretkien kohteiksi tai ajatusmatkailun tueksi.

Kierrämme marraskuussa valokuvaajan kanssa paikoissa, joista olette vinkanneet. Toivomme runsaasti ilmiantoja, jotta saamme artikkelista mahdollisimman monipuolisen.

Kerro siis, mikä on mieleenpainuvin kohta Loviisassa, Karkkilassa, Lohjalla tai Hangossa? Onko Inkoossa kylä, kallio tai notkelma, joka on vetänyt hiljaiseksi? Tuoko Tammisaari tuoksumuistoja? Ajatus on vapaa. Ole ystävällinen ja täytä seuraava lomake yhteystietoinesi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi