Kuinka suurta on Niinistön suosio eläkeläisten joukossa, ketä nuoret suosivat? Nyt voit tutkia itse Ylen presidenttikyselyn aineistoa

Voit nyt ladata omalle laitteellesi torstaina julkaistun kyselyn aineiston taulukkona.

presidentit
Presidentti Sauli Niinistö.
Aleksi Tuomola / Lehtikuva

Sauli Niinistö on ensi talven presidentinvaalien ylivoimainen suosikki kaikissa ikä- ja väestöryhmissä. Niinistön kannatus jää alle 70 prosentin vain työttömien ja 25–34-vuotiaiden ryhmissä.

Presidenttikyselyssä Niinistön ykköshaastajaksi noussut vihreiden ehdokas Pekka Haavisto kerää työttömien äänistä 31 prosenttia ja 25–34-vuotiaiden äänistä 26 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi torstaina julkaistusta Ylen presidenttikyselystä.

Kyselyn tausta-aineistoa voi nyt tutkia myös itse. Tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun) saat ladattua aineiston Excel-tiedostona.

Haaviston suosio kovimmillaan etelässä, Niinistö suosituin kaikkialla maassa

Työttömistä Niinistöä äänestäisi 58 prosenttia. Nuorten aikuisten äänistä nykyinen presidentti saisi 66 prosenttia.

Eläkeläisistä 84 prosenttia äänestäisi Niinistön jatkokaudelle. Haavistoa tukee viisi prosenttia eläkeläisistä. Kolmen prosentin eläkeläiskannatuksen keräävät vasemmistoliiton Merja Kyllönen ja keskustan Matti Vanhanen.

Vihreiden Haavisto on selvästi suositumpi naisten kuin miesten joukossa. Haavistoa äänestäisi naisista 18 ja miehistä 10 prosenttia.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari kerää enemmän miesten kuin naisten ääniä. Miehistä viisi prosenttia äänestäisi Huhtasaarta ja naisäänestäjien joukossa hänen kannatuksensa jää yhteen prosenttiin.

Sauli Niinistö on ylivoimaisesti suosituin maan kaikissa osissa. Pohjois- ja Itä-Suomessa Niinistöä äänestäisi 84 ja Uudellamaalla 70 prosenttia. Haaviston suosio on vahvinta pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla, missä hän kerää 21 prosentin kannatuksen.

Lue myös:

Tästä näet presidenttikyselyn tausta-aineiston (siirryt toiseen palveluun).

Ylen presidenttikysely: Niinistö musertavan ylivoimainen – 76 prosenttia haluaa presidentin jatkavan

​Ylen seuraavat presidenttikyselyt julkistetaan marras- ja tammikuussa