1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesivahingot

Länsimetron pääteasemalle valui vettä – vielä ei tiedetä, vaikuttaako metron toimintaan

Vettä valui käytäville ja niitä pitkin alas. Pumppaustyöt Matinkylän asemalla jatkuivat pitkälle iltapäivään.

vesivahingot
Metrokartta Aalto-yliopiston metroasemalla Espoon Otaniemessä.
Metrokartta Aalto-yliopiston metroasemalla Espoon Otaniemessä joulukuussa 2016.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Espoossa Matinkylän uudelle, vielä avaamattomalle metroasemalle on valunut luonnonvettä, kerrotaan Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Päivystävä päällikkö Heikki Kervinen sanoo, että vettä on valunut käytäville ja käytäviä pitkin alas. Kello kahdelta pumppaustyöt olivat parhaillaan käynnissä.

Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos eli HKL ja Länsimetro-yhtiö eivät osanneet kommentoida tuoreeltaan, vaikuttaako vesivahinko jollain tavalla metron toimintaan.

Uudellamaalla on satanut viime päivinä jopa harvinaisen, paikoin myös poikkeuksellisen paljon vettä. Esimerkiksi Espoossa Kirkkojärven kohdalla on rakennettu suojavallia Turunväylän suojaamiseksi.

Matinkylän metroasemalle vettä on valunut työmaan montuista, Kervinen kertoo.

Hän toteaa, että vahinkoja arvioidaan vasta sitten, kun vesi on saatu asemalta pois. Näin tiedottaa myös HKL viestipalvelu Twitterissä.

Myöskään veden määrästä ei ole tällä hetkellä tarkkaa tietoa. Sitä on kuitenkin valunut asemalle runsaasti, Kervinen kuvailee ja arvioi kahden maissa, että tilanne jatkuu vielä tunteja.

Kello neljän jälkeen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos tiedotti (siirryt toiseen palveluun), että vakinaiset yksiköt ovat poistuneet paikalta, mutta sopimuspalokunta jatkaa vahingontorjuntatoimia.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen tapahtuneesta perjantaina iltapäivällä ennen kello yhtä. Twitterissä pelastuslaitos kertoo, että vettä on tullut aseman teknisiin tiloihin.

"Näyttää siltä, että koeajoja voidaan ajaa niin kuin on suunniteltukin"

HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski kertoi Ylelle perjantaina ennen kello viittä, että vahingot näyttävät rajautuneen niin, että ratalaitteet ja esimerkiksi asetinlaite eivät olisi vaurioituneet.

– Tämän hetken arvion mukaan näyttää siltä, että länsimetron koeajoja voidaan ajaa ensi viikolla niin kuin on suunniteltukin.

Lehmuskoski huomautti kuitenkin, että kyse on vasta arviosta, joka tarkentuu viikonlopun aikana.

HKL: Vaikutukset aikatauluun arvioidaan lähipäivinä

Pelastuslaitoksen mukaan osa metroaseman omista pumppaamoista oli mennyt pois päältä.

– Metroaseman vieressä olevan työmaan kuoppaan oli kertynyt useita tuhansia litroja vettä, joka pääsi valumaan metrokuiluun ja sitä kautta metroaseman teknisiin tiloihin, pelastuslaitos tiedotti illalla ennen kello kuutta.

Länsimetron hallinta siirtyi Länsimetro-yhtiöltä HKL:lle viikko sitten tiistaina, ja koeajoja on tarkoitus jatkaa ensi viikolla keskiviikkoa lukuun ottamatta koko metrolinjalla päivittäin.

– Ensi viikon koeajojen onnistuminen on yksi hyvin ratkaiseva tekijä, kun arvioidaan matkustajaliikenteen alkamisen ajankohtaa, HKL:n Lehmuskoski sanoi aiemmin tiistaina.

Tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) HKL toteaa tulevansa arvioimaan tilanteen ja sen mahdolliset vaikutukset liikenteen käynnistymisen aikatauluun lähipäivien aikana.

Lue seuraavaksi